Головне

Екс-президент УЄФА Юханссон каже, що Блаттер знав про хабар у $ 10 млн за право проведення ЧС-2010

06.06.2015 09:08 371 0

Колишній президент УЄФА Леннарт Юханссон заявив, що президент ФІФА Йозеф Блаттер знав про хабар у $ 10 млн, яку чиновник ФІФА Джек Ворнер нібито отримав від ПАР при виборі країни-господині Чемпіонату світу 2010 року

Юханссон заявив, що думає, що "слідство дало зрозуміти Блаттеру, що точно дізнається, хто і коли зробив переказ".

"Генеральний секретар відправляє мільйони, а тепер Блаттер стверджує, що він нічого не знав. Він знає про все, що відбувається, не вірте йому", - цитує екс-президента УЄФА The Guardian.

За словами Юханссона, він "боровся з Блаттером 20 років".

Юханссон також заявив, що на виборах президента ФІФА у 1998 році, коли він був суперником Блаттера, нинішній глава ФІФА зшахраював і вперше отримав посаду, на яку згодом переобирався п'ять разів.

Факт хабара, про яку говорить Юханссон, був встановлений американськими слідчими в ході розслідування корупції у вищому керівництві ФІФА.

У 2008 році генсек ФІФА та "права рука" Блаттера Жером Вальке нібито переказав колишньому віце-президенту ФІФА Джеку Ворнеру $ 10 млн від ПАР, які нібито були заплачені за отримання права на проведення ЧС-2010.

Вальке вже заявив, що жодного відношення до переказу не має, а відповідальність за транзакцію несе вже померлий екс-глава фінансового комітету ФІФА Хуліо Грондона.

Влада ПАР заявила, що $ 10 млн, переказані на рахунок Конфедерації футболу Північної Америки та Карибського басейну (її тоді очолював Ворнер), були спрямовані на розвиток футболу серед африканської діаспори в Америці, передає РБК.

Коментарі ()