Головне

Юнацька збірна України (U-19) вийшла на чемпіонат Європи 2015 року

19.05.2015 20:58 679 0

Для здобуття єдиної путівки від групи 5 на чемпіонат Європи юнацькій збірній України у вирішальному матчі еліт-раунду потрібна була лише перемога над Чорногорією.

Українці після двох зустрічей мали у своєму активі 4 очки, тоді як чорногорці - 6, інформує офіційний сайт Федерації футболу України.

Причому ситуація могла б бути діаметрально протилежною, якби у своєму попередньому матчі Чорногорія на 4-й компенсованій хвилині не забила єдиний м’яч у ворота Боснії та Герцеговини.

Тоді б, у випадку рівної кількості очок, наша збірна мала б перевагу у різниці забитих і пропущених м’ячів, і саме її влаштовувала б нічия. Проте, необхідність йти вперед і створювати моменти біля воріт суперника лише зіграла на руку підопічним Олександра Головка.

Початок матчу виявився доволі жвавим у виконанні обох команд, але відзначитися вдалося лише українцям. На 20-й хвилині після пасу Олександра Зубкова рахунок відкрив його тезка Зінченко. Більш того, півзахисник "синьо-жовтих" виявився справжнім героєм першого тайму. Через десять хвилин він додав до свого активу ще й результативну передачу, якою скористувався Мар’ян Швед.

У перші 15 хвилин другого тайму українці були близькі до того, щоб остаточно зняти всі питання стосовно переможця зустрічі. Але Зубков поцілив у поперечину, а Віктор Циганков, щойно вийшовши на заміну, з вигідної позиції не влучив у ворота. Однак, збірна України впевнено довела зустріч до переможного кінця.

Україна - Чорногорія 2:0 (2:0)

Голи: Зінченко (20), Швед (30)

Україна: Солдатенко, Михайліченко, Матвієнко, Лук’янчук (к), Кірюханцев, Зінченко (Мисик, 65), Вачіберадзе, Кльоц (Циганков, 55), Арендарук (Третяков, 46), Швед, Зубков.

Підсумкове становище: Україна - 7 (3), Чорногорія - 6 (3), Боснія та Герцеговина - 4 (3), Польща - 0 (3).

Наразі відомі сім з восьми учасників фінальної стадії чемпіонату, який з 6-го по 19-е липня пройде у Греції. Окрім українців та господарів турніру, на ньому зіграють збірні Німеччини, Росії, Нідерландів, Австрії та Франції.

Остання команда, що візьме участь у континентальній першості, визначиться на початку червня.

Коментарі ()