Головне

Прем'єр-ліга. 18 тур. Ворскла - Дніпро. Дніпропетровськ на класі б'є Полтаву

04.04.2015 19:20 437 0
Прем'єр-ліга. 18 тур. Ворскла - Дніпро. Дніпропетровськ на класі б'є Полтаву

Дніпропетровський Дніпро здобув переконливу перемогу у матчі 18-го туру УПЛ з полтавською Ворсклою. Ворскла на своєму стадіоні дуже часто відбирає очки у лідерів чемпіонату. Команда Василя Сачка під час перерви на ігри збірних три тижні готувалася безпосередньо до матчу з Дніпром. Підопічні Маркевича також перебували в ігровому тонусі, адже на днях грали перенесений Кубковий матч з Чорноморцем.

Дніпру вдалося забити дуже швидкий гол: вже на другій хвилині матчу обрізався з передачею Даллку, у підсумку м'яч потрапив до Коноплянки, Євген сольно пройшов лівим флангом та точно вирізав передачу на Селезньова, який з 10 метрів розстріляв ворота Богуша. На щастя для вболівальників Ворскли, їх команда не розгубилася і швидко відновила паритет на табло. Сталося це після точної флангової передчі Громова, м'яч потрапив точно в ноги Турсунову, який зовнішньою стороною стопи низом відправив м'яч у дальній кут воріт Бойка.

Після цього голу підопічні Сачка окрилилися та заграли дуже активно. Господарі поля повністю вигравали боротьбу у центрі поля, були першими на підбираннях, та загалом виглядали краще за суперника. Ставка була зроблена на дальні постріли, однак Бойко та компанія надійно грали в обороні. На 30-й хвилині стався прикрий епізод: після удару Коноплянки зі штрафного м'яч у карному влучив в руку Дедечку, Мосейчук цей момент проспав, а там був 100% пенальті.

Цей епізод дещо підштовхнув Дніпро, який заграв агресивніше. Богушу прийшлося попрацювати на виходах під час стандартів від суперника. Такий тепм оборона Ворскли таки не витримала і почала нервувати, що призвело у підсумку до другого голу, який Селезньов, оформивши дубль, забив вже на третій доданій хвилині.

Дебют другого тайму також був за Дніпром. Втім, атакували активно підопічні Маркевича лише на початку, а потім почали грати за рахунком. Ворскла природно заволоділа ініціативою і вже на 52-й хвилині мав забивати Маркоскі: Йован увірвався з глибини на подачу Громова з правого флангу, але пробив головою над поперечкою. Але найкращу свою нагоду футболісти полтавського клубу втратили через 12 хвилин після моменту Маркоскі. Після кутового господарі виграли підбирання, у підсумку Дедечко зльоту пробив у Турсунова, від його ноги "снаряд" влучив у стійку воріт, а потім відскочив до Чеснакова. Перед Володимиром були порожні ворота, але Дуглас буквально на замаху зняв м'яч з ноги суперника і вибив його на кутовий.

За 10 хвилин до фінального свистка Сачко кинув у бій всіх своїх нападників, однак переломити хід зустрічі Ворсклі так і не вдалося, хоча виглядала команда досить пристойно. Вже на останній доданій хвилині Ворскла опустила руки і пропустила гостру контратаку Дніпра, в результаті якої третій гол забив Коноплянка. Після цього голу арбітр сигналізував про кінець матчу. Ця перемога вивела Дніпро тимчасово на другу сходинку турнірної таблиці УПЛ, так як свій матч ще не зіграв донецький Шахтар.

Коментарі ()