Головне

Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Ворскла" 2:2. Нічия в подарунок

27.10.2013 19:11 778 0
Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Ворскла" 2:2. Нічия в подарунок

Останнім часом в чемпіонаті України "Дніпро" виглядав дуже впевнено. Після літніх невдач із "Зорею" та "Севастополем" команда набрала хід, долаючи суперників один за одним. Лише в Києві з "Динамо" були втрачені очки, решту ж ігор дніпряни виграли – включно із матчем проти "Шахтаря" та напівматчем із "Металістом".

Але от і знайшовся опонент, який поставив дніпропетровців на місце. Мабуть, невипадково те, що цим суперником виявилася "Ворскла" Василя Сачка – одна з приємних несподіванок нинішнього сезону. Полтавці перервали переможну серію "Дніпра", хоча самі господарі добре їм у цьому допомогли.

Але мало що передвіщало такий результат у першому таймі, який дніпропетровці провели дуже потужно. Досить швидко вдалося їм відкрити рахунок: спершу Матеус влучив у стійку, але на підборі першим був Коноплянка, який з-за меж штрафного відправив м’яча у дальній кут воріт. І після цього продовжив вести гру "Дніпро", тримаючи "Ворсклу" на її половині поля.

Статистика стверджує, що протягом першого тайму господарі завдали 11 ударів по воротах Непогодова, на що полтавці відповіли лише трьома. Тож справедливо, що до перерви дніпропетровці награли на другий гол, хоч і вийшов він дещо сумбурним: після подачі кутового м’яч залітав по штрафному майданчику "Ворскли", двічі після ударів дніпрян влучивши в каркас воріт, і в цій метушні Дуглас заштовхав його за лінію.

Можливо, такий перший тайм дещо розслабив господарів. До того ж, у дебюті другої половини вони були близькими до того, аби забити третій м’яч і закрити всі питання: Селезньов з флангу прострілив на Матеуса, той скинув назад під удар Джуліано, але бразилець пробив трохи вище.

Саме цей промах і став переламним у зустрічі. Вже наступна атака повернула "Ворсклу" до гри: здалеку приклався Дедечко, а Бойко не впорався з ударом, випустивши м’яча в ворота. Рахунок став 2:1, гості повірили у свої сили, а "Дніпро" навпаки заграв аж надто обережно. І вже навколо воріт Бойка оберталася гра більшу частину часу, дніпропетровці ж розраховували лише на швидкість Матеуса, який мав тікати у контратаки – не вийшло.

Але знову ж, як і на початку тайму, в його кінцівці свій момент "Дніпро" мав, і знову його змарнував – цього разу Кобахідзе не зумів прийняти м’яч достатньо швидко, і Непогодов встиг удар заблокувати.

Тоді дніпропетровці ще не розуміли, наскільки фатальним є цей промах, адже лишалася остання компенсована хвилина, а вони вигравали. Але тут стався нещасний випадок, інакше це й не назвати – після подачі зі штрафного Мазух головою зрізав м’яча у власні ворота. При цьому поруч із чехом нікого із суперників не було, і Бойко спокійно мав цей м’яч забирати…

Що ж, таке часом у футболі трапляється. Команді Сачка з таким результатом пощастило, але ж не можна сказати, що вони своєю самовіддачею на цю удачу не заслужили. А от "Дніпро" тепер їде на кубковий матч до Одесу не в найкращому настрої.

Коментарі ()