Головне

Українські клуби проходитимуть атестацію у ФФУ, починаючи з 11 листопада

02.10.2012 20:31 259 0

1 жовтня у Будинку футболу під головуванням першого віце-президента ФФУ Сергія Стороженка відбулося засідання Комітету ФФУ з атестації футбольних клубів.

Як пише сайт ФФУ, відповідно до процедури атестації, члени Комітету підписали угоду про конфіденційність та заяву про незалежність.

Керівник проекту ліцензування футбольних клубів проінформував присутніх щодо початкових та кінцевих термінів процедури атестації спортивного сезону 2013/2014 рр. Відповідно, початок процедури атестації - 11 листопада 2012 р. і закінчується процедура - 31 травня 2013 р. шляхом надання підсумків до УЄФА.

Керівник Комітету відмітив, що система атестації футбольних клубів України контролюється УЄФА і необхідно чітко виконувати всі її вимоги, нормативи та кінцеві терміни.

Також Стороженко довів до відома присутніх зміст Програмної заяви керівництва ФФУ щодо управління національною системою клубного ліцензування, процедур, згідно яким функціонують органи ліцензування, представив організаційну схему управління атестацією футбольних клубів, організаційну схему процесу атестації футбольних клубів, цілями, на підставі яких вимірюється ефективність системи ліцензування тощо.

За підсумками засідання членами Комітету була прийнята низка рішень і доручень щодо інформування керівництва "Прем’єр-ліги" України та ПФЛУ про необхідність дотримання футбольними клубами визначених термінів вступу в процедуру атестації, звернення уваги футбольних клубів на основні параметри виконання фінансових критеріїв, акредитування нової версії Регламенту з атестації футбольних клубів "Прем’єр-ліги" України тощо.

У роботі зібрання взяв участь президент Федерації футболу України Анатолій Коньков - вперше за 8 років створення національної системи атестації футбольних клубів. Президент ФФУ звернув увагу членів Комітету та його допоміжного органу на безумовне виконання вимог УЄФА, особливо в контексті фінансового "fair play" та надав доручення з цього питання.

Коментарі ()