Головне

Прем'єр-ліга. "Карпати" - "Олександрія" 1:1. Шарану для щастя не вистачило секунд

25.03.2012 23:50 1023 0
Прем'єр-ліга. "Карпати" - "Олександрія" 1:1. Шарану для щастя не вистачило секунд

Говорити про важливість матчу у Львові, вважаю, особливо не варто було. Всі чудово розуміли, що переможеній стороні буде дуже важко зберегти прописку в елітному футбольному дивізіоні України. Водночас, переможець, окрім залікових пунктів, міг, як мінімум, полегшено здихнути й у піднесеному стані готуватися до наступних - не менш вирішальних - ігор.

До того ж, якщо поглянути у календар, в "Олександрії" це був чи не найреальніший шанс зачепитися за місце під сонцем. Далі у них зустрічі з клубами, які ведуть боротьбу за єврокубкові місця. Окрім, можливо, "Іллічівця". Хоча і маріупольці ще не забезпечили собі світле майбутнє (навесні очок вони ще не набирали). У "Карпат" графік також нелегкий. Однак є одне "але". Вже за тиждень у львів'ян буде реальний шанс взяти очки у Києві на стадіоні "Оболоні". Ось так вийшло, що два поєдинки за виживання поспіль у підопічних Шарана.

Ще до початку гри закралася думка, що матч буде нічийним. Статистика говорить у таких протистояннях аутсайдерів саме на безвиграшний підсумок. Ціна помилки тут космічно висока. Власне, все так і вийшло. З одним нюансом - забиті м'ячі таки були.

У першому таймі і пригадати особливо немає чого. Хіба що ближче до завершення "Карпати" повністю заволоділи ініціативою та мали кілька моментів. Найреальніший шанс був у Лукаса, який поруч зі стійкою пробив.

У другій половині Володимир Шаран, розуміючи, що відступати немає куди, пішов фактично ва-банк. Тренер випустив Еріка та Кінка. Якби не вимушена заміна Іщенка у першому таймі, то цілком можна було очікувати появу ще одного креативного футболіста. І якщо Тармо розчинився на полі, то бразилець оживив гру.

Однак героєм зустрічі міг стати Лукас. Іспанець вступив у боротьбу за м'яч після чого наважився на удар. Тут Паньків був безсилим. Та не судилося "Карпатам" виграти вперше на новому стадіоні. На 90-ій хвилині Довгий переправив у ворота навіс справа. Це був єдиний реальний момент "Олександрії" за весь матч. Ось так героєм став саме Олексій. Йому має дякувати команда, що олександрійці досі мають однакову кількість очок з львів'янами.

Після фінального свистка "Карпати" майже всією командою підійшли до фан-сектору. Гравці уважно вислухали своїх уболівальників, після чого поаплодували їм. Наразі невідомо до якого консенсусу дійшли обидві сторони. Це ми вже дізнаємося наступного тижня, коли відбудеться другий матч за виживання "Оболонь" - "Карпати".

P.S. Уже як стало відомо відразу після гри, керівництво "Карпат" звільнило весь тренерський штаб. Таким чином, Володимиру Шарану дали попрацювати близько місяця. Відтепер Юрій Дячук-Ставицький буде вирішувати проблеми, які стоять перед командою. Ну і звичайно хочеться змінити тепер заголовок. Із "За секунду до щастя" на "Шарану для щастя не вистачило секунд".

Коментарі ()