Головне

Федецький відмовився підписувати з "Карпатами" повноцінний контракт

25.01.2012 12:44 591 0

Артем Федецький не полетів з "Карпатами" на збір до Туреччини через те, що відмовився підписувати контракт з львівським клубом.

Про це повідомляє офіційний сайт "левів".

"Останні два місяці ФК "Карпати" пропонував продовжити співпрацю з клубом футболісту Артему Федецькому.

Утім, захисник, термін дії нинішньої угоди якого з львівським клубом завершується влітку, відмовився підписувати з "Карпатами" повноцінний контракт, не зважаючи на те, що клуб пропонував гравцю умови ідентичні до тих, що їх він має в донецькому "Шахтарі".

Нагадаємо також, що саме "Карпатам" належить 100% економічних прав на гравця і саме львівський клуб виплачує йому заробітну плату у повному обсязі.

Відповідно до Контракту "про тимчасовий трансфер футболіста", ФК "Шахтар" передав ФК "Карпати" спортивні (трансферні, федеративні і змагальні) права на футболіста в оренду на строк до 31 травня 2012 року.

Це означає, що при переході у третій клуб ФК "Карпати" отримує 100% коштів від такого трансферу. Причому без письмової згоди ФК "Карпати" трансфер футболіста Артема Федецького у третій клуб відбутися не може.

Водночас, у разі підписання повноцінного контракту з ФК "Карпати" львівський клуб жодних коштів на користь ФК "Шахтар" не виплачує, адже раніше ФК "Карпати" вже викупив 100% економічних прав на гравця.
 
Таким чином, згідно угоди між клубами Артем Федецький мав і має цілковите право підписати з "Карпатами" повноцінний контракт без жодних перешкод з боку донецького "Шахтаря.

Артему Федецькому чудово відомо про даний пункт угоди між клубами, однак цим правом він досі не скористався. Навіть попри те, що "Карпати" запропонували йому чудові умови і найбільшу в історію клубу заробітну плату.

Гравець відмовляється від підписання угоди, мотивуючи це забороною з боку "Шахтаря", хоча жодних формальних прав на такий тиск на футболіста донецький клуб не має.

Таким чином на даному етапі Артем Федецький залишається у Львові і працюватиме з дублюючим складом. У разі, якщо Артем Федецький пристане на пропозицію "Карпат", він у будь-який момент зможе долучитися до зборів команди в Туреччині", - йдеться у заяві клубу.

Коментарі ()