Головне

Суд заарештував рахунок "Таврії" за махінації з нерухомістю

13.01.2012 21:03 574 0

Центральний районний суд Сімферополя прийняв рішення про арешт гривневого рахунку футбольного клубу "Таврія" у кримському філіалі "Приватбанку".

Арешт проведений за ініціативою прокуратури, яка у грудні порушила кримінальну справу відносно службових осіб ФК "Таврія".

Досудовим слідством встановлено, що 30 вересня 1997 року і 13 січня 1998 службовими особами ФК "Таврія" укладено договори оренди з КП ЖЕО Центрального району Сімферополя на нежитлові приміщення загальною площею 9540 і 2200 метрів, розташованих по вул. Пушкіна-35, за ціною приблизно в 12 грн за 1 кв м для організації торгових місць.

За законом "Таврія" могла передавати ці приміщення у суборенду, але за ціною, що не перевищує 12 грн, тобто суми, яку футбольний клуб платив до бюджету кримської столиці за оренду.

Однак, підкреслили в прокуратурі, службові особи "Таврії", "діючи умисно та зловживаючи службовим становищем, за особистим корисливих мотивів, в порушення вищевказаних норм законодавства, укладали договори суборенди вищевказаних приміщень, в яких навмисне, істотно завищена орендна плата, а саме: сума орендної плати за 1 кв м становить 500 грн".

Таким чином, прийшли до висновку правоохоронці, внаслідок протиправних дій місцевому бюджету Сімферополя завдано матеріальний збиток в розмірі понад 5 млн грн.

Суд прийняв доводи прокуратури і ухвалив рішення про арешт рахунка "Таврії". "Грошові кошти, що знаходяться на рахунках юридичної особи можуть бути звернені на користь держави", - пояснюється у вердикті, пише gazeta.ua.

Коментарі ()