Головне

Суркіс розповів про чутки, здійснені та нездійснені трансфери "Динамо"

13.01.2012 13:18 915 0
Суркіс розповів про чутки, здійснені та нездійснені трансфери "Динамо"

Київське "Динамо" проводить активну трансферну політику, але ЗМІ дуже часто помиляються, приписуючи киянам інтерес до тих чи інших гравців.

Про це "Спорт-Экспрессу в Украине" заявив у дуже детальній розмові з приводу потенційних новачків команди президент клубу Ігор Суркіс.

Лукас

- Це всього лише чутки. це хороший футболіст, однак він не входив і в розширений список наших трансферних пріоритетів.

Хорвати

 - Зустрічався з президентом наших загребськіх одноклубників Здравко Мамічем в Києві, але - зовсім з іншого приводу. Наш клуб - це ж не тільки перша команда, ми проводимо молодіжні турніри, в які запрошуємо команди з різних країн.

Наша розмова з колегою стосувалася в тому числі перспективи обміну молодими талантами, але захисника з Хорватії, про який гудів інтернет, ми купувати не планували. Як, втім, не розглядали і кандидатуру вікового нападника з "Ювентуса".

Мілевський

- Строго кажучи, ми готові розлучитися з будь-яким гравцем, якщо надійде пропозиція, здатна влаштувати клуб і його самого. Що до Мілевського, то йому, на мій погляд, далеко не завжди вистачає внутрішньої мотивації і порядності в побуті по відношенню до своєї команди.

Зрозумійте правильно: він дуже сильний футболіст, але йому явно не завадило б переглянути ставлення до справи і правильно розставити пріоритети. На першому місці має бути футбол, адже він - гравець не тільки "Динамо", а й національної збірної. Шкода, що хлопець щороку потрапляє у всілякі історії, що привертають увагу жовтої преси, і потрапляє не випадково. Гравцеві «Динамо» не личить так поводитися.

- Пропозиції? Поки нічого конкретного не було. І Артему пора б задуматися над тим, що через якийсь час на нього теж може не виявитися попиту, і не ми станемо пропонувати продовжити контракт, що добігає кінця у 2013 році.

Принципи кадрової політики

 - Згоден з позицією нашого спортивного директора Олексія Михайличенко: перш ніж купувати новачків, треба подивитися, як проявить себе на зборах перспективна молодь, вже знаходиться в "Динамо". Комусь здається, що юним хлопцям зарано підключатися до роботи з першою командою, але ж не виявилося ж рано Денису Гармашу або Андрію Ярмоленку.

Скажімо, після травми нарешті відновився Владислав Калитвинцев, в дублі є перспективний хавбек Віталій Буяльський та голкіпер Георгій Бущан. Головний тренер цілком згоден з цією позицією, а я - орієнтуюся на думку професіоналів.

Проблема з лівим захисником

 - Це відбувається лише тому, що нам не відомі точні терміни повернення в стрій Горана Попова. У чемпіонаті нам вдалося закрити цю позицію завдяки вражаючій універсальності Бетау, хоча всі розуміли, що зліва в обороні він виглядає не настільки впевнено, як у центрі або праворуч.

Селекційна служба розглядає кандидатури лівих захисників, але неодмінною умовою є те, щоб футболіст не був слабшим Попова або Бетау - інакше подібний трансфер втрачає сенс.

Родрігес

 - Ми не розглядали його як раз тому, що хочемо дати дорогу своєї молоді. Якщо вже судилося заграти в основі 19-річному хлопцю, нехай це буде наш вихованець, а не легіонер.

Каддурі

 - Треба подивитися, в яких кондиціях він повернеться. Якщо в оптимальних, такий досвідчений гравець нам вже точно не завадить - навіть як запасний, готовий в будь-який момент вийти і підсилити гру.

Маграо та потенційний суд

 - Конфлікт з бразильцем дійсно існує, і виник він на рівні тренер - гравець. Маграо не хотів підпорядковуватися загальнокомандним вимогам, бачив себе тільки на одній позиції, а від інших, де його намагався використовувати наставник, відмовлявся.

Звичайно ж, ми його штрафували, але робилося це з дотриманням всіх встановлених у клубі правил. Що ж, якщо Маграо вибрав настільки некоректний шлях розставання з "Динамо", ми готові його пройти, доводячи свою правоту і наполягаючи на компенсації - чи то від самого гравця, чи то від клубу, який побажає його придбати.

Він без дозволу головного тренера і президента покинув розташування команди. За період відсутності, не беручи участь в тренуваннях та іграх, звичайно, не отримував зарплату. Все це теж офіційно проведено наказами по клубу - ми не можемо платити гравцеві, який знаходиться незрозуміло де.

Андре

 - Клуб, за який він зараз виступає, заплатив нам близько двох мільйонів євро за річну оренду і пріоритетне право викупу трансферу. Якщо "Атлетико Мінейро" виконає всі передбачені договором умови і придбає права на гравця, ми у збутку не залишимося. Шкода лише витрачених свого часу сил на його купівлю і надій, які ми покладали на Андре, - користі "Динамо" він так і не приніс.

Ні - повернеться до Києва і буде відпрацьовувати контракт, як і личить справжньому професіоналу. При цьому Андре доведеться переглянути свої погляди і ставлення до справи.

Кичак

 - До мене звернувся президент цього клубу Микола Лавренко: за його словами, новий наставник олександрійців Леонід Буряк хотів би бачити Кичака в своїй команді. Нам це теж вигідно: надати перспективному хлопцю ігрову практику в "Динамо" можливості немає, а шанс проявити себе, нехай і в оренді, в основному складі іншого клубу з прем'єр-ліги лише посприяє його зростанню.

Бойко

 - Розмови з приводу продовження оренди у нас не було. Ми на півроку віддали в Кривий Ріг двох своїх футболістів, але якщо Кирило Петров, судячи з усього, продовжить там виступи, то Бойко - повернеться до Києва.

Таргамадзе

 - Не бачу резону обговорювати цю тему: гравець вибрав свій шлях, підписав контракт з "Шахтарем", однак тепер йому доведеться доводити право на місце в складі, граючи в оренді в "Іллічівці". Що ж до "Динамо", то готовий знову повторити: ми до Таргамадзе інтересу не виявляли.

Нінковіч

 - Якщо надійде пропозиція, ми будемо готові її розглянути, але наскільки я знаю, сам Мілош хотів би залишитися в "Динамо" і довести обгрунтованість претензій на місце в складі. Кар'єра, мені здається, вийшла у цього гравця дуже неоднозначною - для нашого клубу він здатний зробити значно більше, ніж йому вже вдалося на даний момент.

Ярмоленко та "Ліверпуль"

 - Наша позиція однозначна і узгоджена з самим гравцем, який категорично не має наміру нікуди йти. Андрій справжній патріот клубу, і це пов'язано в тому числі з тим, що свого часу його не оцінили в динамівській школі, і він, знаю від нього і його батька, дав собі слово довести, що гідний грати в нашій команді.

Бертольо

- Єдиною пропозицією, що ми отримали від "Колона", було передати футболіста в безкоштовну піврічну оренду. Але це ж несерйозно! Усі, хто був причетний до трансферу цього гравця, продовжують наполягати на його великому таланті, і я сподіваюся, що оговтавшись від травм він зможе нарешті довести це на ділі.

Дуду

 - Ми з головним тренером погодилися відпустити його на певний строк тому, що у Дуду був на батьківщині судовий процес з дружиною. Не в нашій владі, на жаль, впливати на те, що футболісти в ранньому віці обзаводяться сім'ями, а потім - починають ділити з подружжям дітей і майно. Єдина претензія: футболіст не прилетів до обумовленої дати у Київ, пославшись на затримку розгляду, за що буде оштрафований.

Корреа

 - До літа, коли закінчується термін дії контракту, - напевно, він залишиться.

Ескобар

 - Ескобара ми брали саме на перспективу. Хлопець працює з дублем і має всі шанси проявити з часом ті якості, на які звернули увагу селекціонери. Сьомін вирішить, брати його на збір до Іспанії або краще поки віддати в оренду.

Хачеріді

- Хлопцям дійсно треба поговорити з Женею, і той повинен визнати свою провину. Навіть не стільки визнати, скільки зробити висновки і не повторювати подібного надалі. Щоб партнери та тренери знали: якщо Хачеріді вийшов на поле, він команду не підведе.

Інтерес Коломойського до Євгена? Говорити можна все що завгодно. По Роману Зозулі ми конкретну пропозиція отримали, а по Хачеріді - ні...

Коментарі ()