Головне

"Динамо" переманило гравця "молодіжки" "Шахтаря"

13.01.2012 10:58 587 0

Півзахисник "молодіжки" "Шахтаря" Каталін Карп, котрий не підійшов донецькому "Шахтарю", іспанському "Вільярреалу" та італійському "Дженоа", підписав з київським "Динамо" трирічний контракт.

18-річний футболіст приступив до тренувань у складі молодіжної команди "Динамо", пише сайт клубу.

"Я вчився у футбольній школі "Зімбру", потім в 16 років виступав у першій лізі Молдови. Після цього був на перегляді в клубах "Вільярреал", "Дженоа", "Шахтар", - каже гравець.

"В останньому затримався на два роки. Але восени, коли мені виповнилося 18 років, контракт з донецьким клубом не підписав. Агент сказав, що є запрошення від "Динамо", я погодився і приїхав до Києва", - продовжив він.

"У квітні минулого року поїхав з "Шахтарем-3" на турнір в Сардинію. У ньому клуб зайняв перше місце, обіграв здавалося непереможну "Барселону". Я став найкращим бомбардиром турніру, визнаний кращим гравцем. Ще був на зборі з першою командою в Австрії, тренувався у Луческу. Добре знайомий з його помічником Спиридоном, ми все-таки співвітчизники", - зазначив він.

За словами Карпа, контракт з "Шахтарем" підписаний не був, він поїхав на перегляд у "Динамо", у листопаді та грудні тренувався з молодіжним складом.

"За мною дивилися Олексій Михайличенко і Володимир Мунтян. Далі надійшла пропозиція від "Динамо" підписати контракт. Я погодився", - розповів він.

"Рідна позиція? Опорний півзахисник. Хоча, в деяких матчах тренери випускали мене і в центрі захисту", - відповів Карп.

"Насправді у мене подвійне громадянство - Молдови і Румунії. Маю два паспорти. Оформляючись в "Динамо", надав румунський, так що числиться в клубі я буду як гравець з Румунії. Дуже хотілося б отримати запрошення зі збірної Румунії, але для цього потрібно грати, показувати себе", - закінчив він.

Коментарі ()