Головне

Ліга Європи. "Сток Сіті" - "Динамо" 1:1. По-англійськи, не прощаючись

02.12.2011 00:00 1590 0
Ліга Європи. "Сток Сіті" - "Динамо" 1:1. По-англійськи, не прощаючись

Юрій СЬомін прекрасно розумів, що для виходу в плей-офф йому кров з носа потрібно перемагати "Сток Сіті". Розуміли це і гравці, які обіцяли лише позитивний результат. І умови для цього складалися якнайкращим чином: останній матч Ліги Європи кияни зіграли майже місяць тому. Потім після перемоги над "Металістом" була пауза, пов'язана із матчами національних збірних, далі два поєдинки із представниками "дна" турнірної таблиці - "Олександрією" і "Оболонню".

І навіть футбольний бог (якщо він існує) теж сприяв сьогодні перемозі київського клубу. Вже на двадцять шостій хвилині гри після удару Алієва м'яч рикошетом від захисника і голкіпера опинився у сітці воріт "Стоку". Кияни повністю перегравали суперника у першому таймі, проте у другій половині зустрічі своєю грою зуміли перекреслити всі сподівання на переможний результат.

І не тому, що "Сток" після перерви вийшов супермотивованим і почав демонструвати інопланетний футбол. Просто по другому тайму складалося враження, що "Динамо" грає не надважливий матч, від якого залежить можливість продовження боротьби у європейській весні, а контрольний поєдинок на зборах в Іспанії. Команда "сіла" на своїй половині поля, і, як це зазвичай буває при такій грі, пропустила. Не врятував Сьоміна навіть п'ятий захисник Алмейда, якого Юр Палич випустив замість Шевченка. "Сток Сіті" використав свою найсильнішу сторону - гру на другому поверсі - і на вісімдесятій хвилині зрівняв рахунок.

Після пропущеного голу "Динамо" ніби прокинулось, проте зробити вже нічого не змогло. Не допоміг Сьоміну і Мілош Нінковіч, який замінив Айїлу Юссуфа (хоча чому було не випустити Мілевського, який більше націлений на атаку і теоретично міг би впасти і заробити штрафний удар?). У останні хвилини матчу "Динамо" пішло на штурм, але не змогло вирішити хід гри, як це їм вдавалося у попередніх матчах з тим же "Стоком" і "Бешикташем".

Після фінального свистка на обличчі Тоні П'юліса сяяла посмішка. Ще б пак - після сорока років без єврокубків одразу в плей-офф. Непогане досягнення, правда? Що ж до "Динамо", то тут все куди сумніше. Чого можна чекати від команди, яка в п'яти матчах Ліги Європи спромоглася забити лише чотири м'ячі? І при цьому пропустила стільки ж...

У підсумку, "Динамо" з шістьма очками опинилося на третій сходинці групи "Е" і вже навряд чи зможе наздогнати "орлів" і "гончарів", які у останньому турі посперечаються за право вийти у плей-офф із першого місця. Зустріч же "Динамо" і "Маккабі" в Києві буде зіграно скоріше для статистики. Алієв пообіцяв, що команда зробить все, щоб порадувати вболівальників. Та чи захочуть вони прийти на стадіон?..

Коментарі ()