Головне

Селюк: Найбільша проблема "Таврії" в Куніцині

27.11.2011 15:20 639 0

У сімферопольській "Таврії" назріла революційна ситуація, за якої від участі в житті команди буде відсторонений почесний президент клубу Сергій Куніцин.

Про це заявив призначений трохи менше місяця тому віце-президентом клубу Дмитро Селюк.

"Таврії" потрібні зміни. І не тільки в спортивному плані, але і в організаційному. На мою думку, найбільша проблема "Таврії" на сьогоднішній день полягає навіть не в футболістах, а в її почесному президентові Сергії Володимировичі Куніцині", - почав він.

"Можу це обгрунтувати. У мене відчуття, що у цієї людини, як була так і залишилася "манія прем'єр-міністра" - він у своїй голові ще не покинув цей пост. Пан Куніцин оточив себе в клубі не професіоналами, а людьми, які готові співати йому хвалебні оди. І в цьому зв'язку ніякої організації та нормальної роботи клубу не існує", - жорстко заявив Селюк.

За його словами, Куніцин дозволяє собі приходити на установки, входити в автобус з футболістами зі своїми товаришами, як ніби це його особиста власність.

"Більше того, хотілося б сказати уболівальникам і жителям Криму, які підтримують команду, що у почесного президента немає жодного відсотка акцій клубу. Це - громадська посада, на якій він знаходиться", - нагадав Селюк.

"Загострю увагу на те, що футбольний клуб "Таврія" почав займатися соціальними проектами. Але зазначу, що Сергій Володимирович ніякого відношення до цього не має. Навпаки, ми хочемо дистанціюватися від нього. Це ні якийсь політичний проект", - запевнив він.

"Просто футболісти, тренерський штаб, деякі працівники клубу вносять власні кошти, допомагаючи дітям, ветеранам війни, соціально незахищеним верствам населення. Ще раз підкреслю - це не ініціатива почесного президента", - наголосив Селюк.

"Далі - кадрова політика. Наприклад, ми домовилися з Корнєвим про розірвання контракту. Дізнавшись про це, Куніцин запрошує до себе футболіста і пропонує укласти нову угоду. На щастя, Корнєв сам зрозумів, що якщо він за спортивними якостями не підходить команді, то не треба йти на поводу у Куніцина і вести з ним якісь кулуарні розмови", - каже Селюк.

Він додав, що така ж саме ситуація виникла з молодим форвардом Володимиром Коробкою.

"Ми вирішили продовжити з ним контракт. У свою чергу, Куніцин, почувши про це, викликав футболіста і підписав з ним угоду, збільшивши заробітну плату і показавши, таким чином, що, нібито, він в будинку господар. У футбольного клубу є бюджет, і Куніцин від себе не може ні додавати, ні віднімати в когось заробітну плату", - дивується Селюк.

"Є бюджет, згідно з яким будується життя клубу. У пана Куніцина взагалі такого поняття немає. Він вважає, що він може робити все, що хоче, може тринькати гроші, і це - велика проблема", - каже він.

"Сподіваюся, що найближчим часом ми все відрегулюємо, і ФК "Таврія" буде працювати, як багато європейських клубів - все буде чисто і прозоро, в клубі будуть працювати професіонали, а не ті, хто більше проспіває хвалебних од почесному президенту. На сьогоднішній день в клубі працює море людей, які не займаються своїми прямими обов'язками, а обслуговують почесного президента, але чомусь числяться на балансі клубу", - зазначив Селюк.

Селюк пообіцяв, що в клубі найближчим часом буде проведено чистку, буде багато вакансій і, щоб привернути в "Таврію" професіоналів, буде оголошемо тендери.

"Одним словом, прошу уболівальників ще трохи набратися терпіння. Ми постараємося в цьому сезоні створити боєздатну команду, яка боротиметься за найвищі місця. Але для цього потрібно розуміти - необхідні зміни не тільки в спортивній частині, а й всередині клубу", - цитує фахівця terrikon.com.

Коментарі ()