Головне

"Динамо" цікавить замбійський форвард?

05.11.2011 09:41 184 0

Швейцарський "Янг Бойз" у літнє міжсезоння може втратити одного зі своїх лідерів - 20-річного форварда з Замбії Еммануеля Маюка - на одного з найкращих бомбардирів першості претендують "Ньюкасл", "Бордо" і київське "Динамо".

Інтерес до гравця підтверджує менеджер "Янг Бойз" Ілля Кенціг, який володіє хорошими зв'язками на пострадянському просторі.

У Замбії Маюка грав за місцевий "Кабве Варріорс" і вважався одним з найталановитіших гравців. До складу збірної Замбії він грав на молодіжній чемпіонаті світу в 2007 році, а в 2008 році став наймолодшим гравцем на Кубку африканських націй у Гані.

Тоді ж він перебрався до Європи, де його першою командою став "Маккабі" з Тель-Авіва. За два сезони в Ізраїлі він став основним у команді (8 голів у 41 матчі). "Маккабі" продовжив з ним договір до 2014 року, але незабаром надійшла пропозиція від швейцарського "Янг Бойз", який і придбав гравця. Вже тоді його трансфер обійшовся клубу з Берна в 1,4 млн. євро.

У перший рік він тільки звикав до швейцарського футболу (27/9), а вже цього сезону щосили змусив говорити про себе місцеву пресу - 7 голів у чемпіонаті, 3 в Кубку і один в Лізі Європи.

Трансферну вартість гравця, контракт якого з клубом закінчується тільки в 2015 році, оцінюють у понад 4 мільйони євро, повідомляє allplayers.in.ua.

Коментарі ()