Головне

Ліга Чемпіонів. "Реал" - "Ліон" 4:0. Демонстрація класу

19.10.2011 00:46 1027 0
Ліга Чемпіонів. "Реал" - "Ліон" 4:0. Демонстрація класу

Мадридський "Реал" не залишив суперника у жодних шансів на скільки-небудь прийнятний підсумок гри. Ще більше вражає те, що домоглися цього футболісти іспанського клубу навіть не за найкращої гри Криштіано Роналдо. Схоже, що спад, котрий був нещодавно у клубі "галактикос" подолано і команда майже вийшла на крейсерську швидкість.

Вже з перших хвилин на ворота Льоріса пішов масований наступ. "Реал" кружляв навколо штрафного майданчика, намагаючись завершувати кожну атаку ударом. "Ліон" з самого початку намагався діяти на контратаках, от тільки нинішній "Реал", керований прагматиком Моуріньо, завжди залишає ззаду 2-3 гравців, достатньо швидких та майстерних, щоб впоратися з випадами суперника. І якщо не пропустить першим - пиши пропало!

Цього вечора першими забили мадридці. Черговий кутовий, скидка Роналдо і Бензема з кількох метрів розстріляв ворота колишньої команди. "Ліон" навіть після пропущеного голу не став грати активніше і починав пресингувати суперника лише на підступах до воріт Льоріса. Воротар робив все, що міг, і до перерви відбив все, що летіло в рамку. При цьому Марсело, Бензема, Езіл та Роналдо могли вже у першій 45-хвилинці зробити рахунок крупним. Одного разу суддя не зарахував гол, бо Езіл виконав штрафний без свистка.

Втім, "Реал" своє взяв одразу по перерві. Ревейєр скинув м’яч назад, Коне впав на рівному місці, а Бензема, маючи простір та можливість забивати самостійно, проявив себе альтруїстом та відкотив під удар Хедіра. Хоча, можливо, француз просто не бажав зовсім вже ображати рідний клуб самостійно. За вісім хвилин Льоріс, у якого голова почала паморочитися від безлічі ударів та атак, пропустив під пахвою м’яч після прострілу Езіла і все стало остаточно зрозуміло.

За великим рахунком, після цього залишалося два питання: чи вдасться "Ліону" гол престижу та скільки ще заб’є клуб зі столиці Іспанії. Відповідь на перше: ні. Французи характеру не проявили, і навіть коли отримували дуже рідку нагоду забити самі її псували. Найкраще підтвердження момент, коли Гуркюфф пробивав у напівпорожні ворота, але примудрився влучити у Гоміса. Відповідь на друге питання: один гол. Кака, котрий потрохи починає нагадувати себе "міланського" періоду, подав кутовий, а Рамосу ніхто не заважав прийняти навіс та розстріляти ворота.

Мадридці могли забити ще та ще, але Роналдо, як вже зазначалося, дуже не щастило, і принаймні в одному випадку "Ліон" врятував суддя, котрий скасував ще один гол "бланкос". За підсумками першого кола Ліги Чемпіонів "Реал" може більш думати про справи у Прімері, перше місце від команди нікуди вже не дінеться, а от "Ліону" треба буде серйозно замислитися над шляхами повернення у когорту топ-клубів Європи. Адже оновлення складу та поява Гарда на тренерській лаві поки не дають результату. І якщо у внутрішній першості справи ще більш-менш, то перший серйозний тест на європейській арені "Ліон" завалив. Перезалік - за два тижні.

Коментарі ()