Головне

Ліга Чемпіонів. Фергюсон і Гвардіола зустрінуться на "Вемблі"

04.05.2011 15:11 524 0
Ліга Чемпіонів. Фергюсон і Гвардіола зустрінуться на "Вемблі"

У другому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів між англійським "Манчестер Юнайтед" і командою-відкриттям цьогорічного розіграшу турніру німецьким "Шальке" мало хто вірив у перемогу останніх. Навіть попри те, що підопічні Ральфа Рангніка сенсаційно пройшли "Інтер" у попередньому раунді. "Червоні дияволи" були фаворитами у цьому протистоянні, про що свідчив результат першого матчу цієї пари.

У порівнянні з першою зустріччю наставник німецького клубу зробив лише три заміни, в той час як його візаві - дев'ять. І це не тому, що Алекс Фергюсон недооцінював суперника - просто у "Манчестера" попереду надважливий матч національної першості проти "Челсі", з яким манкуніанці конкурують у боротьбі за чемпіонство. Команда ж  Рангніка, яка у своєму чемпіонаті займає дев'яту сходинку, всі надії на участь у єврокубках тепер покладає на матч Кубка Німеччини, який проведе проти "Дуйсбурга".

І навіть незважаючи на поразку у минулому турі від "Баварії", на матч проти "червоних дияволів" "Шальке" вийшов достатньо мотивованим. Після того, як арбітр дав свисток про початок матчу, німці відразу пішли вперед. Напередодні зустрічі тренер "Шальке" зазначав, що дуже важливо буде протриматись перші п'ятнадцять хвилин матчу. Цю тренерську настанову гравці виконали, але не більше. Надмірна активність гельзенкірхенців в атаці закінчилась провалом в обороні. На 25-й хвилині матчу Гібсон віддав розрізну передачу на Валенсію, який вийшовши сам на сам із Нойером, відкрив рахунок у цьому матчі.

По грі "Шальке" складалось враження, що пропущений м'яч нітрохи не засмутив німців, і вони продовжували демонструвати атакувальний футбол, забуваючи про оборонну лінію. І навіть герой  матчу в Гельзенкірхені голкіпер Мануель Нойер сьогодні нічим не зміг допомогти своїй команді. Через шість хвилин тепер вже Валенсія віддав під удар Гібсону, який надпотужним "пострілом" пробив голкіпера.

Відповідь "Шальке" не змусила себе довго чекати. На 34-й хвилині після боротьби біля лінії штрафного майданчика м'яч відскочив до Хурадо, який потужно вистрілив у кут воріт без шансів для Ван дер Сара. І після цього "Шальке" "понесло". Команда аж до самої перерви "висіла" на воротах господарів, але забити у цій зустрічі німцям більше не судилося.

По перерві Рангнік випустив свіжого Еду, який відчутно освіжив атакувальну лінію команди.  "Шальке" продовжував грати швидко та агресивно, але в середині тайму "наступив все на ті ж граблі".  Захист не зміг впоратися з Андерсоном, який протягом п'яти хвилин змусив Нойера ще двічі діставати м'яч із сітки власних воріт. 

"МЮ" дублюючим складом заслужено переміг, і тепер 28 травня команда Алекса Фергюсона намагатиметься взяти реванш у "Барселони" за поразку у фіналі 2009 року. Доречі, сам наставник "синьо-гранатових" Хосеп Гвардіола з величезною цікавістю спостерігав за розвитком подій на футбольному полі.

Не можна не віддати належне і Рангніку, який зміг довести "Шальке" аж до півфіналу Ліги чемпіонів. Команда дійсно виглядає дуже симпатично, намагається грати у швидкий футбол з великою кількістю коротких і середніх передач, але, варто визнати, що рівень "Манчестера" покищо вищий. Тому тепер клуб має всі сили віддати боротьбі за Кубок своєї країни, щоб наступного сезону виступити в Лізі Європи. Вже без Нойера, але з Раулем, який погодився продовжити контракт навіть попри те, що команда не братиме участі у розіграші Ліги чемпіонів.

Коментарі ()