Головне

Прем'єр-ліга. "Севастополь" - "Карпати" - 3:1, або синдром перемоги над грандом

19.03.2011 19:18 1372 0
Прем'єр-ліга. "Севастополь" - "Карпати" - 3:1, або синдром перемоги над грандом

Українські глядачі уже звикли до того, що після перемоги над "Динамо" чи "Шахтарем", команда, що створила сенсацію, наступну гру грає нижче свої можливостей. Черговий приклад такої ситуації могли побачити уболівальники "Карпат", чиї улюбленці, здобувши перемогу над "Шахтарем", уже у наступному турі дозволили "Севастополю" вперше у власній історії виступів в УПЛ забити три голи.

У звітній грі біло-зелені зіграли незвично безбарвно. Про що казати, якщо найбільшу небезпеку для кримчан несли непритаманні "карпатівцям" довгі навіси ледве не на півполя. Звична ж тактика та дрібного та середнього пасу у команди більшу частину гри працювати відмовлялася. У той самй час захисники "левів" частенько втрачали пильність.

І не дивно, що вже на 12-ій хвилині господарі відкрили рахунок. Це Жабокрицький виконав класний обвідний удар з лівої, вбивши павучка, що мешкав у дев'ятці воріт Богатінова. Пропущений гол став для "карпатівців" шоком. У наступні півгодини команда самостійно нічого не створила. Єдиний напівмомент мав Худоб'як, до якого м'яч відскочив після рикошету від суперника. Але не Ігор не зміг пробити як слід та з кількох метрів пробив прямо у Веремка.

І, коли вже здавалося, що "Севастополь" піде на перерву лідером, гості несподівно відігралися. Довгий пас від Мілошевича, помилка захисників, удар Кочіша - складові успіху "Карпат". Здавалося б, після перерви команда Кононова має отямитися. І дійсно: перші хвилин 15 пройшли за відчутної ігрової переваги гостей. Команда охоче використовувала обидва фланги, кружляла біля штрафного майданчика, але у щось гостре свої дії втілити не змогла.

Натомість пропустила з кутового - Скоба чітким ударом головою відновив перевагу "моряків" у рахунку, змусивши Кочіша та Балажіца розбиратися, хто саме з них загубив Ігоря. Після цього було багато нервів, фолів, намагань "Карпат" пробити напевно у ворото, але все було марно. "Севастополь" наприкінці гри закріпив перемогу. Ференчак втік на побачення з Богатіновим і не залишив македонському голкіперу жодних шансів, невимушено закотивши м'яч у ворота.

Як "Карпатам" боротися з нестабільністю в результатах поки важко сказати. Зрозуміло, що команда в багато в чому залежить від фактору рідних стін. І недарма львівські фани мають репутацію відданих команді на 100 відсотків. Варіант із вкладанням грошей в команду та залучення легіонерів може допомогти лише за умови серйозних інвестицій. Доти ж, доки гроші йдуть на маловідомих балканських футболістів чи гравців другого іспанського дивізіону "Карпати" приречені на нестабільність у результатах. І, хоча мріяти не шкідливо, але за таких обставин навряд чи ці мрії мають шанс на втілення.

Коментарі ()