Головне

Стеценко: З "Реала" до "Дніпра" ніхто не перейде. А от з "Валенсії"...

04.12.2010 12:19 561 0
Стеценко: З "Реала" до "Дніпра" ніхто не перейде. А от з "Валенсії"...

У зимове міжсезоння найбільше чуток буде торкатися перспектив дніпропетровського "Дніпра", адже з приходом нового тренера Хуанде Рамоса перспективи та й гроші наколо команди мають помітно змінитися.

Про найближче майбутнє команди генеральний директор "Дніпра" Андрій Стеценко і розповів в інтерв'ю "Команде".

- Андрію Вікторовичу, можете прояснити інформацію про трансферні плани Дніпра? Вболівальники перебувають в очікуванні новачків, які посилять колектив навесні...

- Можу сказати тільки, що ми ведемо переговори з дуже великою групою гравців. Хуанде Рамос визначив проблемні позиції, які є в складі, і на кожну з них є два-три кандидата. Всього це близько десяти-дванадцати чоловік. Зрозуміло, далеко не всі з них підпишуть з нами контракти, і поки я не можу стверджувати, що "Дніпро" близький до підписання того чи іншого футболіста. Мова в основному йде про легіонерів, а з урахуванням того, що в Європі зараз триває сезон, конкретика, думаю, з'явиться тільки після Нового року.

- Новачків шукає Рамос через своїх власних агентів? І чи відноситься до них Предраг Міятович, який недавно приїжджав в Україну?

- Міятович до нашої селекційній службі, як і взагалі до трансферної політики "Дніпра" не має ніякого відношення. Він приїжджав до Хуанде Рамоса в гості, заодно відвідав наш матч проти "Шахтаря", після чого поїхав геть.

- І все таки зараз селекційна служба "Дніпра" - це українські фахівці або люди Рамоса?

- Якщо ми говоримо про внутрішній ринок, то, звичайно, це наші люди. А на європейському полі працюють в основному люди Рамоса. До речі, зараз ми ведемо переговори з одним гравцем з "Валенсії". Це 21-річний лівий півзахисник Хорді Альба, та інформація про інтерес до нього якимось чином вже просочилася в ЗМІ. Самі розумієте, що заманити футболіста з основного складу "Валенсії" в "Дніпро" без участі Рамоса практично нереально. Тільки він може переконати гравця переїхати в Україні, зрозуміло, за наявності відповідних фінансових умов.

Якщо б у нас зараз працював український тренер, думаю, такий варіант був би просто неможливий. Звичайно, я не кажу з повною упевненістю, що трансфер відбудеться, але, принаймні, зацікавленість з боку левантійців ми відчуваємо.

- А хто з українських гравців може перейти в "Дніпро"?

- Ми ведемо переговори з приводу придбання трьох-чотирьох виконавців, які виступають у Прем'єр-лізі.

- Уже рік точаться розмови про те, що "Дніпро" цікавиться Денисом Кулаковим. Цей інтерес ще не охолов?

- Ми пильно стежили за Денисом, коли ще головним тренером "Дніпра" був Безсонов. Володимиру Васильовичу цей футболіст дуже подобається. Але зараз, наскільки я знаю, Кулаков близький до підписання нового контракту з "Шахтарем", який до цих пір володіє правами на цього гравця. Для Рамоса півзахисник "Ворскли" не є пріоритетною метою ...

- Якщо Рамосу захочеться запросити, умовно кажучи, Ді Марію з "Реала" і співвідношення "ціна-якість" буде прийнятним, то "Дніпро" викладе потрібну суму?

- Ми із задоволенням запросили б і Ді Марію, і Кріштіану Роналду, але з "Реала" в "Дніпро" точно ніхто переходити не буде ...

- Загальновідомо, що контракти з "Дніпром" діють у поважного товариства футболістів, які нині грають в "Арсеналі" та "Кривбасі". І орендні угоди у багатьох закінчуються якраз взимку...

- Зауважу, що ті наші футболісти, які знаходяться в "Арсеналі", практично всі затребувані. Наскільки я знаю, керівництво і тренерський штаб "канонірів" задоволені цими виконавцями, і, швидше за все, орендні угоди будуть продовжені на весняну частину сезону. Що стосується наших гравців у "Кривбасі", то там ситуація діаметрально протилежна: всі футболісти повернуться в розташування "Дніпра", і потім ми будемо думати, як їх далі працевлаштувати. Та до що, я припускаю, після зимового антракту в "Кривбасі" залишаться тільки його власні виконавці.

- А якщо говорити про міграцію у зворотному напрямку, з основи "Дніпра" хтось підшукує собі новий клуб? І що скажете про майбутнє Коноплянки, якого багато вболівальників сватають за кордон?

- Чесно кажучи, іноді з подивом читаю повідомлення в Інтернеті або у друкованих виданнях про інтерес до цього футболіста з боку інших клубів. Як генеральний директор Дніпра, цілком відповідально можу заявити, що жодної пропозиції від інших колективів щодо Євгенія не надходило. А все, що говориться з цього приводу, - тільки чутки.

- Та й до того ж 21 рік - не той вік, щоб їхати за кордон?

- Я цього не говорив. Зрозуміло, Женя - один з провідних гравців "Дніпра, і в осяжному майбутньому прощатися з ним ми не збираємося. Однак якщо якісь конкретні пропозиції надійдуть, то поставимо до відома самого футболіста і, зрозуміло, самі дуже ретельно будемо міркувати, що робити ...

- Нещодавно з небуття повернувся Бєлік, який був включений в заявку в останніх двох матчах...

- У цьому немає нічого незвичайного. Рамос перешерстив всю наявну у нього обойму виконавців, і такий футболіст, як Бєлік, не міг не потрапити в поле його зору. Іспанець часто привертав Олексія до тренувань з основним складом, не кажучи вже про те, що нападаючий регулярно грав за дубль. Думаю, подальша доля Бєліка також визначиться дещо пізніше. Можу сказати тільки, що контракт з клубом у нього закінчується влітку наступного року. Йому надходив ряд пропозицій від інших клубів, але він до цих пір висловлював бажання залишитися в "Дніпрі".

Коментарі ()