Головне

Ігор Дедишин: Ми не збираємося нав'язувати вболівальникам наш вибір

05.10.2010 21:50 539 0
Ігор Дедишин: Ми не збираємося нав'язувати вболівальникам наш вибір

Вболівальники "Карпат"  мають повне право не підтримувати позицію клубу щодо співпраці із Партією регіонів на виборах до місцевих рад.

Про це "Газете.уа" заявив генеральний директор "Карпат" Ігор Дедишин, котрий включений до списку "регіоналів" під другим номером на виборах у обласну раду. 

"Це право уболівальників, і ми не можемо їм цього заборонити і ніколи не забороняти висловлювати свою позицію, причому незалежно від змісту їх звернень - то про події в державі, або в команді, в клубі в цілому і т.д. Уболівальники не раз готували банери, висловлюючи невдоволення роботою клубу або грою команди, поведінкою окремих гравців. У цьому немає нічого неприродного - це відбувається в усьому демократичному світі, і ми завжди адекватно ставимося до конструктивної критики", - сказав він.

"Футбольний клуб - це досить потужна організація, яка має значний вплив у суспільстві, не враховувати позицію і потреби клубу з боку місцевої влади - як мінімум неправильно. Місцевій владі просто наплювати на те, що робиться в клубі, плювати на проблеми клубу, яких завжди вистачало. Тому впливати на ситуацію, на ставлення влади до футбольного клубу можна лише за умови безпосередньої участі у процесі прийняття рішень", - продовжив він.

"Чому саме з Партією регіонів? Все просто - пропозиція була тільки від цієї партії. Чому інші політичні сили, всіляко позиціонують себе як націонал-патріотичні, ніколи не звертали і не звертають увагу на клуб, не кажучи вже про те, щоб запросити представників "Карпат" у своїх виборчих списків до місцевих рад", - зазначив Дедишин.

"В останні роки націонал-патріоти чітко і яскраво продемонстрували свою позицію щодо клубу. Що ж, значить нам з ними не по дорозі. Нарешті, яка політика може бути в місцевих радах? Справа в принципі - ми йдемо до місцевих рад відстоювати інтереси клубу та його вболівальників, загалом спорт у регіоні", - сказав функціонер.

"Сподіваюся, що зможемо в стінах місцевих рад знайти однодумців і спільно відстоювати наші позиції. Ще одна принципова річ - будучи в місцевих радах, ми ніколи не підемо на змову з ділками, які займаються дерибаном комунального майна та бюджету", - сподівається Дедишин.

"Для нас важливо, що Партія регіонів підтримує "Карпати", а не навпаки. А нав'язувати вболівальникам ніяких політичних поглядів або "радити", за кого голосувати, ми ніколи собі не дозволимо. Це нижче нашої гідності. Жоден працівник клубу або гравець команди ніяк не буде притягнутий до виборчого процесу і тим більше агітаційної кампанії", - запевнив генеральний директор "Карпат".

За словами Дедишина, ані він, ані Степан Юрчишин не мають наміру вступати в Партію регіонів.

Коментарі ()