Головне

Сьомін: Алієв мав і має російський паспорт

15.04.2010 02:19 840 0
Сьомін: Алієв мав і має російський паспорт
Півзахисник збірної України та московського "Локомотива" Олександр Алієв мав раніше і має зараз паспорт громадянина РФ.

Про це заявив наставник московського "Локомотива" Юрій Сьомін у коментарі СЭ.

"У Алієва як був, так і є російський паспорт. Давно, напевно, десь лежав. Коли приймуть рішення, що російські громадяни не можуть грати в нашому чемпіонаті, не як легіонери, тоді буде інша історія", - сказав Сьомін.

"Чому Пітер Одемвінгі може грати за російський клуб і нігерійську збірну, а Алієв - ні? Якщо Україна хоче бачити хавбека в національній команді, вона прийме ці умови. Ми живемо за правилами футболу. Алієв народився в Росії", - наголосив Сьомін.

За словами тренера, президент московського клубу Ніколай Наумов все чітко пояснив з юридичної точки зору.

"Та й взагалі: хто дасть гарантію, що Алієв буде виступати в збірній України на Євро-2012? Якщо він не буде потрапляти в основний склад "Локомотива", і в національній команді його теж не знайдеться", - додав він.

Нагадаємо, президент московського "Локомотива" Ніколай Наумов раніше заявляв:

"Алієв народився в Росії і не відмовлявся від первинного громадянства, він залишився при своїх правах навіть за наявності ще десяти паспортів інших країн".

У численних інтерв'ю це підтверджував і сам гравець. "Хоча я грав за збірну України, від російського громадянства я не відмовлявся", - заявляв Алієв.

Згодом футболіст змінив свою позицію: "Я громадянин України і хочу виступати тільки за збірну України. У мене на руках є лише паспорт громадянина України та наш закордонний. Більше паспортів у мене немає".

За словами віце-президента ФФУ Сергія Стороженка, за нормами ФІФА негромадянин України не має права виступати за збірну.

Коментарі ()