Головне

Кубок України. "Металург" не пустив "Шахтар" у фінал

24.03.2010 19:50 1064 0
Кубок України. "Металург" не пустив "Шахтар" у фінал

Донецький "Металург" підійшов до найважливішого матчу сезону дуже зарядженим. Гравці команди Ніколая Костова чудово розуміли, що в разі перемоги над "Шахтарем" вони мають чудовий шанс потрапити у лігу Європи без важкої боротьби за кожне очко у чемпіонаті. Окрім того, мотивації "Металурга" без сумніву сприяла зовсім безрадісна статистика у матчах проти "Шахтаря".

Саме проти таких "металургів" вийшла на поле розслаблена команда Луческу. Попри всі запевняння, що "гірники" будуть налаштовані на гру не гірше за суперника, у румунського фахівця не вийшло вмотивувати своїх підопічних.

"Гра серцем" на стартових хвилинах одразу принесла успіх "Металургу". Вже у першій атаці Мусавенкосі Мгуні змарнував першу нагоду, коли після грубої обрізки захисників вийшов на побачення з П'ятовим. Втім, вже за 30 секунд зімбабвієць покарав "Шахтар" за таку неквапливість. Все для голу створив Годін, який пройшов правим флангом та точно навісив на дальню стійку, де темношкірий нападник легко виграв повітря.

Розгубленість "Шахтаря" одразу вилилася у другий пропущений м'яч. "Металурги" легко у три паси пройшли захист "гірників" і фінальну крапку у порожній кут воріт поставив болгарин Дімітров. За кілька хвилин здалося, що господарі поля віддали ініціативу гостям, але ці припущення розвіяв удар низом Мхітаряна біля стійки. Перший момент "гірники", у яких в цей день зовсім не працювали дальні передачі, створили лише на 18 хвилині. І то удар забутого по центру Левандовскі головою пішов прямо в руки громадянину України родом з Сербії.

"Шахтар" продовжував свої муки у центрі поля, а "Металург" збивати темп гри та намагатися швидко виходити у контратаки. У такій грі час непомітно підкрався до 36 хвилини. Вона варта уваги непоганим проходом Годіна, який міг вилитися у сам-на-сам, якби не рука Олексія.

Ну дуже невиразна та безвольна гра "Шахтаря" отримала свою "родзинку". Сашко Гладкий вирішив погратися у юного Кріштіану Роналду або ж уявив себе дайвером на зеленому газоні. Справедливе попередження від Зубарєва, який ні на секунду не сумнівався у симуляції.

Другий тайм "Шахтар" розпочав дуже потужно. Титулованіша команда Донецька притисла суперника до власних воріт - достатньо було бразильцям заграти у властивий для них дрібний пас та збільшити швидкості. Однак постійний тиск не знаходив втілення у реальних голевих моментах - тільки на 53 хвилині Рац зумів влучити у площину воріт дальнім ударом. Проте постріл румунського легіонера прийшовся майже по центру воріт - Дішленковіч спокійно зафіксував м'яч.

До 60 хвилини запал команди Луческу помітно згас. До того ж, ледь не поховав усі надії помаранчево-чорної братії Генріх Мхітарян, який небезпечно проривався до воріт П'ятова.

Як не дивно, але до вилучення Янкова на 75 хвилині "Металург" повністю перегравав суперників. Команда Костова змогла створити дві нагоди для взяття воріт - на 66 хвилині Мгуні забракло лічених міліметрів, щоб головою влучити у ближній кут воріт, а на 74 хвилині П'ятов витягнув дуже небезпечний удар Янкова з гострого кута, якого на ударну позицію вивів свіжий Кінгслі.

Вилучення повністю змінило малюнок гри. Вже за дві хвилини у Нладкого не дуже вдався удар з району 11-метрової точки і Дішленковіч мав забирати м'яч, однак кругли опинився у Фоміна. Руслан не чекав такого подарунку долі і забарився з ударом.

Сумбурна навала "Шахтаря" протягом останніх 15 хвилин гри принесла лише один результат. М'яч у доданий час влучив у руку Чечерову, на яку він сперся об газон, щоб не впасти. Зубарєв вказав на "точку". Фернандіньо знадобилося три удари (два з пенальті та добивання), щоб відквитати один м'яч. За наступні три хвилини "Шахтар" більше нічого не зумів створити, а команда Костова тріумфально завершила правильно побудовану гру і матч.

"Металург" Д - "Шахтар" - 2:1 (2:0)

Голи: 1:0 -  Мгуні (6), 2:0 - Дімітров (9), 2:1 - Фернандіньо (90)

"Металург": Дішленковіч, Маріо Сержіо, Чечер, Воловик, Боавентура, Лазіч, Янков, Годін (Прийма, 62), Мхітарян, Дімітров (Кінгслі, 54), Мгуні

"Шахтар": П'ятов, Срна, Іщенко, Ракицький, Рац, Левандовскі, Фернандіньо, Жадсон (Гай, 67), Ілсіньо (Фомін, 59), Вілліан, Гладкий

Попередження: Мгуні (27), Янков (31), Гладкий (41), Дімітров (49)

Вилучення: Янков (76).

Коментарі ()