Головне

На "Донбас Арені" встановили гіпсових футболістів

08.02.2010 10:56 487 0
На "Донбас Арені" встановили скульптури легендарних ветеранів "Шахтаря".

Вони зайняли місце в музеї команди, де будуть зустрічати відвідувачів в його історичних залах.

Так, Володимир Сальков і кубковий тренер Олег Ошенков представляють 1960-і роки, нападник "гірників" Віталій Старухін, як кращий футболіст СРСР і кращий бомбардир чемпіонату 1979 року, - період 1970-х, а рекордсмен команди за кількістю проведених матчів, багаторічний капітан "гірників" Михайло Соколовський символізує 1980-і роки в історії" Шахтаря ". Цікаво, що в останньому історичному залі українського періоду гіпсовий футболіст відсутній - до вибору героя планується залучити вболівальників команди.

Вага кожної фігури складає приблизно 100 кг, а висота відповідає реальному зросту гравців. Гіпсовий Сальков, наприклад, абсолютно такого ж зросту, як легенда в житті - 174 см. Автор робіт, відомий донецький скульптор Микола Загребний, розповів, що статуї створювалися за історичними знімками, а на виготовлення кожної пішло близько двох місяців.

"Працюючи, я намагався якомога натуральніше відобразити характер гравця, вловити властиві саме йому риси. Дуже багато часу зайняло вивчення історичних документів, уважне дослідження деталей у фотографіях, на основі яких створювалися фігури", - пояснив майстер.

Начальник відділу "Музей і тури" "Донбас Арени" Андрій Бабешко зазначив, що зображення знаменитих гравців у музеях футбольних команд - не рідкість. Похвалитися такими експонатами можуть серед інших англійський "Арсенал" і мадридський "Реал".

"Фігури будуть розташовуватися так, щоб кожен відвідувач зміг зробити фото на пам'ять поряд з легендою. Зараз ми завершуємо останні приготування, і приблизно за місяць музей відкриє свої двері для вболівальників. Першими нашими гостями стануть власники абонементів на домашні матчі "Шахтаря", - наводить його слова прес-служба стадіону.

Коментарі ()