Головне

"Динамо" може бойкотувати Суперкубок України

13.06.2009 10:18 679 0

Київське "Динамо" виступило із заявою з приводу рішення прем'єр-ліги провести матч за Суперкубок України між столичною командою та полтавською "Ворсклою" в Сумах.

Цю заяву було надіслано керівництву прем'єр-ліги і ФФУ.

Клуб готовий бойкотувати гру, якщо керівництво ліги не змінить рішення, говориться в повідомленні.

"Футбольний клуб "Динамо" з великим подивом дізнався про те, що призначений на 11 липня цього року матч на Суперкубок України між командами "Динамо"(Київ) і "Ворскла"(Полтава) дирекція прем'єр-ліги вирішила провести в Сумах на стадіоні "Ювілейний", не врахувавши нашої пропозиції провести гру у Львові, Запоріжжі, Кривому Розі або Дніпропетровську, відзначають в "Динамо".

"Вважаємо, що цим рішенням прем'єр-ліга підтвердила сумніви в своєму професіоналізмі і ще раз поставила питання про свою правоздатність", - зазначається в повідомленні.

Професійна футбольна ліга України, яка проводила ці змагання, визначала місце прповеденія матчу з урахуванням побажань обох клубів-учасників. На цей раз прем'єр-ліга не вважала за потрібне хоча би запитати нашої думки щодо запропонованого стадіону в Сумах, стан футбольного поля на якому не відповідає стандартам проведення матчу рівня команд-учасниць Ліги чемпіонів і Ліги Європи.

"Вважаю, що чемпіон і володар Кубка України мають повне право на участь у визначенні місця матчу між ними. Хоча б тому, що ці клуби, поряд з іншими, протягом року своїми внесками фінансували діяльність прем'єр-ліги. І в цей раз витрати на проведення матчу за Суперкубок понесуть клуби-учасники. Ми не розуміємо, чому, приймаючи рішення, прем'єр-ліга не прислухалася до нашої думки. Ми не хочемо бути сліпими виконавцями некомпетентних рішень органу з невизначеними повноваженнями", - наголошують в київському клубі.

"Доводимо до вашого відома, що в тому випадку, якщо прем'єр-ліга не прислухається до наших пропозицій провести Суперкубок в Запоріжжі, Львові, Кривому Розі чи Дніпропетровську, а буде наполягати на проведенні гри в Сумах, "Динамо" буде змушене відмовитися брати участь у грі на Суперкубок", - заявляє президент клубу Ігор Суркіс.

Він також додав, що клуб буде змушений звернутися до Федерації футболу України, як до вищої футбольної інстанції, щоб вона втрутилася у вирішення цього питання.

Коментарі ()