Головне

Прем'єр-ліга прокоментувала рішення ФФУ щодо "Арсенала", "Чорноморця" та "Харкова"

20.05.2009 09:51 479 0

Генеральний директор Прем'єр-ліги Максим Бондарев прокоментував рішення Комітету з атестування футбольних клубів ФФУ щодо відмови ФК "Арсенал", ФК "Чорноморець" і ФК "Харків" у видачі атестату на право участі у змаганнях ПЛ у сезоні 2009/2010 рр.

"Атестування футбольних клубів, так само як і питання суддівства та інспектування згідно з нормативними документами ФІФА/УЄФА належать до виняткової компетенції національних федерацій. Наявність атестата є обов'язковою умовою для учасників змагань ПЛ. У випадку відсутності цього документу Прем'єр-ліга не має права заявляти клуб для участі у змаганнях.

ФК "Арсенал", ФК "Чорноморець" та "ФК Харків" у десятиденний строк з дати оголошення цього рішення можуть подати апеляцію на рішення Комітету атестування футбольних клубів ФФУ до апеляційної комісії Атестаційного комітету. Вищим органом футбольного правосуддя, у компетенції якого розгляд подібних питань - Спортивний суд у Лозанні.

Прем'єр-ліга, як і раніше, надаватиме усім клубам-учасникам ПЛ необхідну допомогу у різних питаннях, однак втручатися у процес атестування ми не можемо, а значить відповідальність за виконання положень атестації лежить винятково на клубах. Ми сподіваємося на позитивне вирішення проблеми, що виникла, і сподіваємося, передбачене Регламентом число учасників змагань збережеться", - цитує Бондарева офіційний сайт Прем'єр-ліги.

Коментарі ()