Головне

Луческу сподівається на феєр-плей "Спортінга" і обіцяє, що не повторить помилок

21.10.2008 17:51 370 0

Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу на сьогоднішній прес-конференції відповів перед матчем "гірників" зі "Спортингом" на запитання журналістів:

Луческу хоче зіграти за правилами феєр-плей 

- Це буде дуже відповідальна гра для обох команд. Як одна, так й інша команда заслуговують на те, щоб кваліфікуватися у наступний раунд Ліги Чемпіонів. Я вважаю, що і "Шахтар", і "Спортінг" робитимуть все, щоб добитися результату. Основна проблема "Шахтаря" полягає у тому, що перед грою ми втратили двох провідних гравців - Ілсіньо і Луіса Адріано. Тому ми робимо все, щоб замінити цих футболістів.

Крім цього, вважаю дуже важливим дотримання правил феєр-плей на полі, щоб жодних проблем з цим не виникало. Тому головне - зіграти чесно, висловити цим свою пошану вболівальникам, суддям і суперникам. Кожна команда повинна зробити максимум, але при цьому гра має бути чесною.

- Що буде найважливішим у завтрашньому матчі?

- Зрозуміло, найголовнішим у цій грі будуть три очки. І хотів би повторити: важливо, щоб ця перемога була здобута у чесній боротьбі. Поєдинок буде принциповим для обох команд. Головною буде, звичайно ж, гра у центрі поля - хто його завоює, той і виграє в матчі. Сподіваюся, що "Шахтар" не допустить тих помилок, які були у попередніх іграх, коли команда в останні п'ять-сім-десять хвилин втрачала концентрацію.

- "Шахтар" пропускає після кутових. Що-небудь робиться для того, щоб ця тенденція припинилася?

- Обіцяю - такого більше не буде.

- У Брандао загроза дискваліфікації - варто отримати ще одну жовту картку і доведеться пропускати наступний матч. Це позначиться на твоїй грі, ти враховуєш цю обставину?

- Вважаю, що картка, отримана у матчі проти "Барселони", не зовсім справедлива. Брандао виразив свій протест після того, як гол Мессі був забитий всупереч правилам феєр-плей. Загалом, це обурення теж вважаю справедливим, він виразив свою думку і арбітр не повинен був карати його.

- Містер Луческу, на передматчевих прес-конференціях напередодні ігор з тим же "Базелем", загребським "Динамо" Ви головним козирем своєї команди називали техніку, завдяки наявності бразильців. У "Спортінгу" грають переважно бразильці і португальці - футболісти технічні. Яку перевагу "Шахтаря" перед суперником ви бачите в даній ситуації?

- Перша перевага - чинник свого поля і присутність наших уболівальників на стадіоні. Друге - обидві команди приблизно однакового технічного рівня. Окрім цього, хотів би відзначити здатність своїх футболістів переміщатися по полю і швидко відновлюватися. Найголовніше - бути уважними, щоб не допустити помилок. Хто допустить менше помилок, той і виграє цей матч.

- Хто, на ваш погляд, сильніший: "Шахтар" або "Спортінг"?

- Повторюю, це буде вирішальна гра. Сказати, хто сьогодні сильніше з цих двох команд, не можна. Все покаже завтрашнє протистояння. "Спортінг" двічі програв в першості країни. А значить, зосередився на Лізі Чемпіонів. "Шахтар" також втратив певні очки в чемпіонаті України. А це означає, що команди зроблять все, щоб добитися успіхів в Лізі Чемпіонів. Це основне завдання "Шахтаря", це робиться для уболівальників, для президента клубу, для всіх.

- Містер Луческу, що ви можете сказати про бразильця Лієдсона?

- Так, я знайомий з можливостями цього футболіста. Я звернув увагу захисників на цього гравця. Поглянемо, як він поведеться впродовж всього матчу. Йдеться про тривалий матч - поглянемо на результат.

Коментарі ()