Головне

Ліга чемпіонів. "Динамо" "сухим" їде зі Стамбулу

30.09.2008 23:57 624 0
Ліга чемпіонів. "Динамо" "сухим" їде зі Стамбулу

"Динамо" здобуло одне очко в одному з найнеприємніших місць Європи - на стадіоні "Шюкру Сарачоглу". У Стамбулі кияни могли і програти, але нічию відстояли. Юрій Сьомін продовжує виводити киян на рівень європейського футболу. Два очки у двох матчах з далеко не найслабкішими командами тому підтвердження.

Поєдинок розпочався з кутового біля воріт "Фенербахче". Діакате поборовся за цю подачу навіть пробив, але перед цим було порушення правил. А перший удар відбувся на 8-ій хвилині - Алієв з-за меж штрафного майданчику пробив з лівої набагато вище воріт. Ще через дві хвилини Бангуру виводили на ворота турків, але боковий арбітр зафіксував положення грою.

А взагалі у перші хвилини команди припускалися багатенько помилок. Особливо паси не вдавалися у господарів. І одна з помилок ледь не привела до голу. Алієв подав зліва, захисник "Фенербахче" хотів вибити м'яч ногою, але не влучив, лише трохи доторкнувся, і Єременко залишився перед воротами. Роман міг пробити сам, але віддав передачу у центр воротарської на Бангуру. Але віддав неточно, назад від Ісмаеля. Тут же Алієв прибрав захисника на вході у штрафний майданчик, дійшов до воротарської і намагався прострілити-ударити, але не вдалося.  "Фенер" відповів ударом Еду після подачі штрафного - вище воріт.

Гра заспокоїлася, команди пасувалися і порушували правила здебільшого у центрі поля. Так у середині тайму збили Бангуру і Алієв наважився на удар метрів з 40-45-ти - трохи вище поперечини. Через 10 хвилин Волкан Демірель ледве не привіз гол у свої ворота. Він вийшов з штрафної і намагався вибити м'яч, але двічі по ньому не влучив і Бангура міг забивати, але пробив неточно. А через хвилину Ісмаеля Бангуру вивели на побачення з Волканом і голкіпер вчасно кинувся в ноги нападнику.

"Фенербахче" доходить до штрафного майданчику "Динамо" і не знає, що робити далі. Роберто Карлос робив декілька навісних передач, але захисники все вибивають. Останній момент у першому таймі стався у господарів, коли "Динамо" загралося в атаці і довгим пасом на ворота Богуша виводили Гуісу. Станіслав був першим на м'ячі.

У другому таймі господарі додали і вже на перших хвилинах мали два шанси відкрити рахунок. Спочатку Алекс з лінії штрафної пробив зовсім поряд з лівою від Богуша стійкою, а потім той же Алекс та Емре ледь не заштовхали м'яч у сітку, але Богуш врятував українців.

Протягом 60-62-ої хвилин кожна з команд мала шанс на гол. Все почалося з того, що травму отримав Каддурі і його винесли за поле. Роберто Карлос добре приклався до удару, влучив у Діакате, а Михалик випередив Емре на добиванні. Тут же кияни організували контратаку, у якій Шацьких віддав неточну передачу на партнера. Господарі порушили правила і Алієв пробивав зі штрафного - знову вище.

На 70-ій хвилині Несмачний, який замінив Бадра, робив навісну передачу, а вийшов такий собі удар і м‘яч трохи не влетів за спину Волкану. "Фенер" відповів небезпечним ударом Гокхана - точно в руки Богушу, і виходами Гуіси на побачення з голкіпером "Динамо". У першому випадку нападник заліз у гострий кут і втратив шанс пробити, а згодом уже Богуш врятував "біло-синіх", кинувшись у ноги Гуісі. В обох випадках захист "динамівців" провалився при створенні положення поза грою.

А закінчився матч двома ударами обох команд. Шацьких з-за меж штрафного майданчику поцілив вище воріт, а Казім з непоганої позиції по воротах не влучив. Був ще один сумнівний офсайд у Макса. На повторі було видно, що лайнсмен помилився, а Шацьких-то виходив віч-на-віч з Демірелем...

Друга поспіль нічия київського "Динамо" у нинішньому розіграші Ліги Чемпіонів. І українці здобули стільки очків, скільки за два попередні сезони разом узяті. Тепер "динамівці" будуть намагатися здобути перемогу у найближчих матчах з португальським "Порту".

"Фенербахче" - "Динамо" 0:0

Попередження: Ель-Каддурі (35), Роберто Карлос (40), Казім (53), Сахін (63), Алієв (69), Богуш (90)

"Фенербахче": Волкан Демірель, Лугано, Роберто Карлос, Еду, Емре (Борал, 85), Казім Казім, Алекс (Йілмаз, 78), Гуіса, Сельджук Сахін, Мальдонадо, Гекхан Генул

"Динамо": Богуш, Бетао, Гіоане, Вукоєвіч, Алієв (Асатіані, 89), Бангура (Шацьких, 46), Єременко, Діакате, Тарас Михалик, Бадр Ель-Каддурі (Несмачний, 65), Нінковіч

Коментарі ()