Головне

Євро-2008 зібрав півмільйона для жертв війни в Афганістані

24.09.2008 18:48 335 0
За час проведення Чемпіонату Європи з футболу 2008 року в Австрії та Швейцарії зібрано понад 500 тис. євро для допомоги жертвам протипіхотних мін в Афганістані.

Ця акція пройшла в рамках спільної добродійної програми УЕФА і Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) "Одержи очко для Червоного Хреста", повідомляється на сайті uefa.com.

Зібрані кошти будуть витрачені на протези і реабілітаційні програми для понад 3500 людей з 15 тисяч тих, що потребують допомоги. У МКЧХ упевнені, що це дозволить жертвам військових дій повернутися до повноцінного життя, інтегруватися в суспільну діяльність, зайнятися професійним  навчанням і працевлаштуванням.

Всього протягом Євро-2008 шістнадцятьма найсильнішими збірними континенту було забито 77 голів, а значить 308 тис. євро було одержано тільки від УЄФА, оскільки футбольний союз обіцяв жертвувати чотири тисячі за кожен м`яч. Ще понад 200 тисяч було зібрано фанатами, які взяли участь в кампанії, що широко розвернулася в інтернеті.

Гуманітарним чемпіоном континенту завдяки 10 забитим голам і щедрості своїх уболівальників стала у результаті збірна Німеччини, а на другому і третьому місцях  фінішували іспанці та голандці.

euro-2012.unian.net

Коментарі ()