Головне

Ігор Суркіс: Асатіані - кандидатура Сьоміна

03.09.2008 21:06 387 0

У вівторок за тренуванням національної збірної України спостерігав президент "Динамо" Ігор Суркіс. Користуючись можливістю, кореспондент офіційного сайту "Динамо" поставив Ігорю Суркісу кілька питань:

- До збірної було викликано чотирьох динамівців, а сьогодні до команди приєднався й Олександр Алієв. Така кількість гравців пов'язана із вдалими виступами "Динамо" в нинішньому сезоні?

- Не знаю, це рішення Олексія Михайличенка. Важко сказати, чому він викликав Алієва в останню хвилину. Наскільки я знаю, головний тренер не планував цього робити. Але якщо вже він так вчинив, очевидно, в останній грі побачив те, що необхідне для підсилення збірної на цій позиції. Можу розцінювати це так. Алієв, мені здається, в останніх матчах довів, що заслуговує бути викликаним до національної збірної країни.

- Нещодавно закрилося трансферне вікно. Чи задоволені ви придбаннями "Динамо", які були зроблені цього міжсезоння?

- Мені задоволеним бути необов'язково. Важливіше, щоб головний тренер був задоволений. Ми з Юрієм Павловичем спілкувалися і, наскільки я знаю, він дуже задоволений тим, що ми провели точечну селекцію, і ті гравці, яких придбали, зараз грають. Виняток складає Окодува, який, на жаль, зазнав травми. Останнім підсилив команду Асатіані. Якщо він набере хорошу форму, також гратиме. Вукоєвич уже дуже допомагає команді, Єременко - це теж креатив, оскільки не можна в чемпіонаті або Лізі чемпіонів грати одним складом. Бетао також стабільно виступає за "Динамо". Це два ключові гравці (Вукоєвич і Бетао, - прим.авт.), яких ми купували на конкретні позиції. Вони добре влилися в команду, на сьогодні їм заміни немає.

- Як в команді опинився Асатіані? Селекційна служба за ним довго стежила?

- Це кандидатура Юрія Павловича. Він працював із ним довгі роки і добре знає всі його сильні якості. Враховуючи той факт, що якщо хтось із опорних півзахисників або центральних захисників вибуває (зокрема, Юссуф особливо схильний до травм), виникають проблеми. Асатіані може зіграти на будь-якій з цих двох позицій. І взагалі, він складе велику конкуренцію в захисті київського "Динамо". Вважаю, що це хороше підсилення.

- В останніх матчах "Динамо" демонструє чудову гру. На шляху до Ліги чемпіонів команда впевнено розібралася зі "Спартаком". Чи вистачить такого завзяття на всі матчі групового турніру?

- Завзяття точно буде недостатньо, а чи вистачить майстерності - подивимося. На одному завзятті далеко не виїдеш. Потрібні самовіддача, дисципліна і чітке виконання тренерських настанов. А якщо майстерність у суперника виявиться вищою, потрібно її компенсувати самовіддачею.

Коментарі ()