Головне

"Шахтар" – "Металург" З: післяматчева прес-конференція тренерів

01.09.2008 08:50 363 0
Мірча Луческу, головний тренер "Шахтаря":

- Я поздоровляю всіх шахтарів цього краю. Дуже шкода, що в День шахтаря ми не могли порадувати всіх уболівальників. Беру на себе усю відповідальність за сьогоднішню гру. У моїй кар'єрі, на жаль, не було такого, щоб я цілком довіряв окремим гравцям, а вони довіри не виправдовували. Якщо повернутися назад, то можу сказати, що були допущені помилки. Я довірив місце в складі багатьом гравцям, що викликані в національні збірні. Вони повинні були виправдати цю довіру і грати на гідному рівні. Гра показувала, що відсутність деяких провідних гравців відразу ставить нас у незручну ситуацію. Зустріч у Полтаві і сьогоднішня, де грало більше українських гравців, продемонструвала, що не усі знаходяться на рівні нашого клуба. Найсумніше, що гравці, що робили помилки, навіть цього не усвідомлювали. По їх обличчі було видно, що вони не переживають.

До "Шахтаря" завжди пред'являються великі претензії, і гравці повинні відповідати цим запитам. Ще моя помилка в тім, що я поміняв двох нападників у порівнянні з минулим матчем, думаючи про те, що вони себе проявлять. Це була помилкова думка. Я чекав набагато більшого від гри Левандовськи і Гая, що сьогодні втратили дуже багато м'ячів. Плюс Гай погано зіграв при стандартному положенні з Челядинським - і суперник забив гол.

Ну а те, що команда, ведучи на своєму полі з рахунком 2:0, наприкінці гри пропускає 2 голи, змушує над багато чим задуматися, і багато чого проаналізувати. У футболі усе карається. Багато гравців національних збірних були з чемоданним настроєм, пакували свої речі... Плюс не та тім рівні показали себе Вілліан і Фернандіньо, що повинні були диктувати умови на полі, стати лідерами... Ще раз хочу повторити, що я беру на себе усю відповідальність за допущені помилки сьогодні. Я діяв зі спонукання, щоб усі були в ігровому тонусі, але, виявляється, не усі цього заслуговують.

- Пан Луческу, яким ви бачите вихід з цього положення?

- Срна, Рац, Жадсон, Брандау... Якщо названі гравці з'являться в складі, то усе буде зовсім по-іншому. Ті футболісти, яких я випускаю на поле, повинні створювати конкуренцію основному складові, а не задовольнятися малим. На жаль, вони цього не показують. У нас навіть запасні гравці мають практику в іграх за збірні. Це теж серйозна проблема. Потрібно в іграх за клуб показувати, що ти гідний грати за національну збірну. Думаю, ми вийдемо з цієї ситуації через Лігу чемпіонів, де буде інший настрій, інша відповідальність. Або, можливо, із присутністю іншого тренера.

Анатолій Чанцев, головний тренер "Металург" (З):

- У першу чергу, від усієї команди, від нашого футбольного клуба хотілося б поздоровити весь Донбас зі святом, з днем шахтаря. Дуже хотілося порадувати уболівальників цікавою грою. Думаю, у якійсь мірі нам це вдалося, принаймні, була інтрига.

Що стосується гри, хочу відзначити, що в іграх з такими командами, як "Шахтар", наші хлопці ростуть. Усе-таки програючи 2:0, і забити два м'ячі... Для цього варто проявити характер, старання і віддачу. Тому я дуже вдячний своїй команді.

- Якщо я не помиляюся, ви взагалі говорили, що їдете в Донецьк за трьома очками.

- Так, звичайно, а як по-іншому? Я розумію, "Шахтар" вийшов у груповий етап Ліги чемпіонів, з цим їх поздоровляємо. Але і вони готувалися до сьогоднішньої гри, і ми готувалися. Кожна команда хоче довести свою професійну придатність. Тому ми налаштовувалися на перемогу.

- На ваш погляд, чого не вистачило "Шахтарю" для перемоги?

- Я не буду коментувати гру суперника, я дивився за своїми гравцями.

- Як ви вважаєте, пенальті у ваші ворота був призначений справедливо?

- Я не можу сказати. Я розмовляв з Невмивакой. Він говорить, що вони з гравцем "Шахтаря" тримали один одного обопільно в штрафному майданчику. Це часто буває. А коментувати зараз, був чи пенальті ні, я не можу.

- Як вам сьогодні суддівство?

- Нехай делегат і інспектор матчу дають оцінку суддівству.

- Голи, забиті з положення поза грою, якось вплинули на ваших гравців?

- Після першого тайму ми програвали 2:0. Хлопців заспокоювали і налаштовували на подальшу боротьбу. Особисто мене розлютив пенальті, але ми ж повинні пручатися... Коли Вернидуб забивав, мені сказали, гол був чистим. Можливо, ці моменти ще більше завели хлопців. Повторюся, після таких ігор клас гравців буде рости, а це радує.

ФК "Шахтар"

Коментарі ()