Головне

Рабінович представив проект стадіону для Євро-2012, що стане найкращим у світі

05.06.2008 19:05 493 0
Київський "Арсенал" провів чергову піар-акцію, щоб привернути увагу до свого клубу. Цього разу власник клубу Вадим Рабінович, через архітектора Олександр Жукова заявив, що вони готові побудувати найкращий у світі стадіон, якщо їм виділять в Києві землю під будівництво.  

Жуков розробив проект футбольного стадіону на 60-75 тисяч глядачів. Загальна площа - 320 тисяч квадратних метрів (включаючи торгово-розважальні, тренажерні, лікувально-реабілітаційні й офісні приміщення, а також підземний паркінг на 10 тисяч автомобілів).

Футбольний проект розроблений зігідно з президентським указом "Про створення Національного природного парку "Голосіївський" (№794/2007 від 27.08.07). Головне його достоїнство - уніфіковані металеві конструкції 104 консолей із прозорим покриттям (їх можна змонтувати усього лише за один рік). Ще одна перевага (у порівнянні з реконструкцією НСК "Олімпійський") - стислі терміни будівництва: не потрібно розбирати і перевозити капітальні залізобетонні конструкції другого ярусу амфітеатру.

Майбутній стадіон являє собою коло діаметром 270,4 метри.

"Цей комплекс повинний розміститися на вільній від будівництва земельній ділянці площею 5,8 га, а також гостьовою автостоянкою (4,5 га) між станціями метро "Голосіївськая площа" і "Національний Експоцентр України", біля зупинки громадського транспорту "Коломиївська", де знаходиться 15-метрова яма. Зараз вона не придатна для відпочинку киян, оскільки в ній відстоюються забруднені дощові води, - говорить головний архітектор і головний інженер проект Олександра Жуків.

"Експлуатація футбольного стадіону не потребує держбюджетних коштів, оскільки він буде прибутковий і самодостатнім: щорічна оренда 320 тисяч кв.м приміщень і 10 тисяч паркінгів боксового типу - близько 60 мільйонів доларів. Таким чином, інвестори зможуть окупити свої витрати протягом шести років".

У рекреаційній зоні, розміщеної перед стадіоном, передбачені вертолітні майданчики для доставки з бориспільського аеропорту VIP-персон, журналістів і футбольних команд. Вони будуть розміщатися на плоских дахах п'яти висотних готелів, а також над багатоповерховими підземними паркінгами. Кількість глядацьких місць може зрости від 60 до 75 тисяч (за рахунок збільшення вильоту консолей другого і третього ярусів), а з урахуванням стоячих місць по всьому колу - ще на 5 тисяч глядачів. Окремі VIP-ложі будуть здаватися в оренду на 5 років.

ФК "Арсенал"

Коментарі ()