Головне

Чигринський: Назаренко може стати лідером збірної

30.05.2008 11:57 409 0
Дмитро Чигринський завірив, що в грі зі шведами українці націлені лише на перемогу.

- Який настрій у вас після невдалого матчу з Голландією? Чи хочеться тепер взяти своєрідний реванш у грі зі шведами?

- Ну не те щоб реванш... Нам скоріше потрібно швидше краще притертися один до одного. Необхідно виробити якесь елементарне взаєморозуміння на полі. Ми усі повинні мислити як одна людина і працювати як точний механізм. Згодом усе прийде і на тренуваннях уже почувається якийсь прогрес. Думаю, у матчі зі Швецією вдасться виступити краще. Сподіваюся, що ми усе-таки виграємо.

- Задачі на цей матч головний тренер ще не ставив?

- Поки що ні. Ми працюємо, тренуємося, а установку на матч отримаємо безпосередньо перед грою.

- Чи будуть у команді якісь конструктивні зміни?

- Думаю, змінитися склад, та й малюнок гри, напевно, теж.

- Із самовіддачею теж буде краще?

- Ми намагалися зі всіх сил і в матчі з голландцями. Інша справа, що в нас нічого практично не виходило. Але ми прикладемо максимум зусиль, щоб поліпшити свою гру.

- Зараз на зборах є присутнім відразу два голкіпери "Шахтаря". Користуючись нагодою відпрацьовуєте взаємодію з новим партнером по команді?

- Тут для мене не існує якогось розподілу. Не має значення хто з якого клуба. Зараз ми усі в одній команді, ми в збірній України. Ми усі робимо одну справу.

- Але спілкуватися з Рустамом стали частіше?

- Зараз йде тренувальних процес, і ми спілкуємося, так як що і раніш. Не сказав би, що більше розмовляємо і поза полем. Думаю, у клубі ще надолужу.

- Якісь висновки після матчу з Голландією ви робили?

- Саме сьогодні ми розбирали гру, особливо ми провалили перший тайм. Було дуже багато помилок. Про це можна говорити дуже довго, але потім вийти на поле і про усе забути. А можна чітко пройтися по основних моментах за 15-ть хвилин, і це дасть більший результат. Тільки наступні ігри продемонструють, чи вдалося нам зробити правильні висновки. Я упевнений, що після матчу кожний щось для себе відзначив на майбутнє.

- Чи може позначитися на матчі зі Швецією відсутність Вороніна, Шевченка...

- Збірна на те і збірна, що збирають кращих гравців, що відповідають цьому рівню. Тому повинно бути більше ніж один або два чоловіки, що можуть проявити свої професійні і лідерські якості. Узяти того ж Сергія Назаренка, він лідер у "Дніпрі" і чому б, йому не повести усіх за собою в грі зі шведами?

- Це шанс і для молодих гравців...

- Звичайно. Кожний буде намагатися зі всіх сил, і я упевнений, що найдуться люди, що можуть проявити якість лідера.

- Після матчу з Голландією усім надали вихідні, де ви них провели?

- Поїхав на історичну батьківщину, відпочив, розвіявся... Тепер у мене досить сил і емоцій щоб продемонструвати усю своя майстерність. Тим більше наступного разу ми зіграємо не так швидко.

- За кого будете уболівати на Євро-2008?

- Буду переживати за одноклубників. Хотілося б, щоб Росія виступила вдало. Що стосується фаворитів, то тут краще виглядають французи. Але це футбол і статися може все що завгодно.

www.ua-football.com

Коментарі ()