Головне

Михайличенко: Ми дуже сильно програли в мотивації

25.05.2008 06:16 390 0
 

Післяматчевий коментар після гри з Голландією (0:3) головного тренера збірної України Олексія Михйалчиенка:

"Результат сьогоднішнього матчу, звичайно, дуже неприємний. Це цілком природно. Але і сказати, що ми не заслужили на такий підсумок, теж язик якось не повертається. Напевно, сьогодні усе було по ділу. Але такі ігри нам потрібні.

Чому так сьогодні склалася гра? Насамперед, ми дуже сильно програли в мотивації. Від цього все і виходило - і тактичні аспекти, і психологічні. Звичайно, на грі і результаті позначилася і та обставина, що в багатьох наших футболістів мало ігрової практики. Це почувалося з перших хвилин матчу - браку було дуже багато. При цьому, я не можу сказати, що голландці чимось здивували.

Вони досить тривалий час грають саме в цьому ключі: подовгу контролюючи м'яч, змінюють напрямок атаки, і за рахунок цього шукають пролому в обороні суперника. На жаль, сьогодні такі проломи ми самі підносили господарям поля. А найголовінше, що ми так і не зуміли налагодити контргру. Особливо це стосується першого тайму. А захищатися 45 хвилин - це дуже важко, і в цьому випадку помилки в обороні практично неминучі і природні. Але я повторюся: і такі ігри нам потрібні. Ми оцінили сьогодні і команду, і кожного гравця окремо, побачили можливості хлопців станом на сьогоднішній день.

Не у виправдання поразки скажу, що сьогодні ми все-таки були в нерівних умовах з нашим суперником: ми апріорі програвали голландцям у мотивації, концентрації, настрої. Як ми не намагалися донести до хлопців важливість настрою, на нашій грі все-таки позначився відбиток кінця сезону і початку відпустки. На жаль, ми отримали те, що отримали. Але нічого страшного в цьому немає: товариські матчі для того і проводяться, щоб не тільки награвати якісь тактичні схеми, але і для того, щоб побачити, які проблеми існують у команди.

- Той факт, що Голайдо і Ярмаш з'явилися сьогодні в стартовому складі, говорить про те, що з новачків насамперед ці виконавці найбільш близькі до того, щоб стати гравцями основи?

- Я б не став говорити так однозначно і зациклюватися на причинах виходу тих або інших гравців у стартовий склад окремо узятого матчу. Ми шукаємо для збірної гравців і намагаємося надавати їм можливість пограти. А на якому ще рівні перевіряти, як не на цьому - у матчах з такими серйозними суперниками як збірна Голландії? Інформації про те, як хлопці виглядають в іграх за свої клуби - недостатньо, важливо бачити, як вони поводять в іграх саме за збірну. Крім того, ряд гравців з основної обойми збірної зараз травмовані, і тому ми просто змушені були залучати молодь. Так що наш склад у сьогоднішньому матчі обумовлений відразу декількома причинами і проблемами.

На завершення, хотілося б поздоровити збірну Голландії з перемогою і побажати цій команді, щоб її основні перемоги були на чемпіонаті Європи. Удачі до зустрічі наступного разу.

www.dynamo.kiev.ua

Коментарі ()