Головне

Євро-2016. 2-й тур. Група D. Чехія - Хорватія 2:2. Нелогічна нічия

17.06.2016 21:35 6508 0
Євро-2016. 2-й тур. Група D. Чехія - Хорватія 2:2. Нелогічна нічия

На великих турнірах шляхи національних збірних Хорватії та Чехії ніколи не перетиналися. Це не дивно, адже незалежні збірні з'явилися тільки 90-х роках після розпаду Чехословаччини та Югославії відповідно.  В історії протистоянь числиться тільки одна зустріч. У 2011 році Хорватія і Чехія провели товариський матч, в якому з рахунком 4:2 перемогли "шашкові".  Тоді дублем відзначився Нікола Калінич і ще по голу до свого активу записали Едуардо і Ілічевич. У чехів забивали Томаш Росіцьки і Томаш Сівок. Ну це екскурс в історію, у нас вже Євро-2016, і так сталося, що обидві команди потрапили в одну групу.

Матч був цікавий на події, особливого у другому таймі. У першому хорвати повністю домінували на полі. Що сказати про чехів? За всю першу половину матчу вони завдали: 0 ударів в отвір воріт, 0 ударів бодай у напрямку воріт, 0 кутових, а точність передач скалала всього 72%. Гострих моментів підопічні Чачича також багато не створили, але вони мали місце.  Кілька нагод мав Ракітич - то невлучно, то точно в руки Чеху, а от за 8 хвилин до перерви Хорватія забила: Перішич скористався помилкою Плашила, увійшов у карний та пробив потужно у дальній кут воріт Чеха. Там Сівок намагався якось завадити удару, але нічного у нього вийшло. Більше рахунок на табло не змінювався і команди пішли на перерву.

Ракітич пошив у дурні Чеха. Світлина УЄФА

Старт другого тайму розпочався з потужної атаки Хорватії, яка завершилася не менш потужним пострілом Ракітича - над поперечкою. Чеська команда намагалася додати в активності і в дебюті другого тайму таки відзначилася першим ударом в отвір воріт. Що правда, для Субашича нічого складного цей самий удар не ніс - голкіпер спокійно і намертво забрав м'яч після пострілу Крейчі.

Більше чехи нічого створити не змогли. Втім, успішно команда Врби привезла і другий гол. Чергова обрізка у центрі призвела до того, що Брозович вертикальною передачею відправив Ракітича на побачення з Чехом, той без проблем перекинув голкіпера Арсенала і рахунок подвоїв. Після другого голу хорвати явно почали забавлятися, забувши, що часу у чехів відігратися ще вдосталь.

Залишив поле головний диспетчер команди Модрич (травма? важко сказати, просто попросив заміну, йшов з поля нормально). Поступово центр "шашкових" почав валитися, адже Ковачич повноцінно Луку змінити не зумів. За 12 хвилин до фінального свистка забив вийшовший на заміну Мілан Шкода: Мілан відгукнувся на передачу з флангу у карний та головою пробив у 9-тку воріт Субашича. Момент з нічого, гол також. Асистував йому Томаш Росіцьки, яка ж там була філігранна передача.

Томаш Росіцьки ще в формі. Світлина УЄФА

Трохи згодом на трибунах почалися безпорядки. У хорватському секторі почалася бійка, на поле полетіли шашки та інша піротехніка. Арбітр змушений був зупинити гру. Ця пауза зіграла на руку чехам. Вже у доданий час, коли хорвати явно були "у роздягальні" пенальті на свої ворота приніс динамівець Віда, який зіграв рукою у карному. Вийшовший разом зі Шкодою Нецид без проблем реалізував 11-метровий та рахунок зрівняв!

Як підсумок, абсолютно нелогічна нічия. Хорватія грала краще, але неймовірним чином примудрилася втратити перемогу, адже занадто рано розслабилася. Чехи рятуються у матчі та ще зберігають непогані шанси на вихід у плей-офф.

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Чехія: Останній шанс Чеха і Росицьки

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Хорватія: Срна і партнери спробують запалити

Коментарі ()