Головне

Лазарєв: У вазі до 69 в Україні багато сильних боксерів

11.10.2010 10:27 420 0
Лазарєв:  У вазі до 69 в Україні багато сильних боксерів

На минулому тижні збірна України з боксу у матчевому поєдинку здолала команду Марокко. Найращим боксером цієї зустрічі був визнаний Денис Лазарєв. 20-річний боксер, який вважається одним з фаворитів української команди і є претендентом на поїзду на Олімпіади у Лондоні у вазі до 69 кг, в коментарі "Чемпіон" розповів про свій бій та плани на майбутнє.

- Денисе, у 18 років ти став чемпіоном України у вазі до 64 кг, зараз виступаєш у вазі до 69 кг. Ця вага для тебе оптимальна?

Так. Рішення про перехід у цю вагу було прийняте моїми тренерами. Я відбоксував більше року у цій вазі. Останнім часом я відновлювався від травми і не виступав.

- У матчевій зустрічі з Марокко ти визнаний найкращим боксером, що у тебе був за суперник?

Так, я переміг учасника Олімпійських ігор в Пекіні, який ввжається лідером своєї збірної. Бій був доволі складним, але я переміг. Після відновлення від травми почуваю себе досить добре.

- Наступний старт - це командний Кубок України?

На цей турнір приїдуть усі найсильніші у моїй вазі боксери і буде серйозна боротьба. Я виступаю за команду "Україна". Після цих змагань у складі збірної України ми поїдемо на турнір чотирьох до Франції. Суперниками будуть збірні США, Вірменії та Франції.

- На майбутньому Кубку України кого можна віднести до твоїх найперших конекурентів?

 У вазі до 69 в Україні багато сильних боксерів. Але впершу чергу - це Тарас Шелестюк - чемпіон України. Саме йому програв у фіналі чемпіонату України у вазі до 69 кг, що проходив в Сумах. Я поступився одним балом і маю намір реваншуватися. Із інших суперників хотів би ще відзначити Олександра Стрецького. Змагання будуть досить серйозні.

- У наступному році буде вестися боротьба за олімпійські ліцензії до Лондона, де найголовніший турнір?

Звичайно, це чемпіонат світу. Хоча на цей турнір ще варто потрапити. У березні буде Спартакіада. Перемога на ній це буде гарний шанс потрапити до збірної України на чемпіонат світу.

- У боксі, як і багатьох видах спорту не все вирішують спортивні результати...

Я про це навіть не думаю. Найголовніше, щоб ти був сильніше своїх суперників і йшов до своєї мети. Звичайно, є нюанси, коли результат бою вирішує один удар чи суддя, але будемо сподіватися, що все буде визначатися в чесній та спортивній боротьбі.

Коментарі ()