Головне

Сосновскі готується до Кличка на британцях і росіянах

06.05.2010 11:56 294 0
Польський претендент на титул Віталія Кличка за версією WBC Альберт Сосновскі розпочав спаринги.

Про це розповів тренер польського надважковаговика Федір Лапін в інтерв'ю газеті "Блік".

"Оптимальна бойова вага Сосновскі 102-103 кілограма. В межах підготовки до бою ми вже провели збір на польському гірському курорті Закопане, потім тренувалися у Варшаві. Зараз відправилися ще на один збір. Вже почалися спаринги", - сказав Лапін.

За словами тренера, спаринг-партнери за своїми антропометричними даними і технікою ведення бою мають бути схожими на майбутнього суперника.

"Тому ми взяли хлопців з Англії і Росії зростом за два метри. А Вірчис боксер іншого стилю", - прокоментував Лапін можливу участь Вірчиса у підготовці суперника Кличка-старшого.

Як повідомив Лапін, бій проти українця буде першим поєдинком, який він проведе в куті поляка.

"Про це мене попросив сам Сосновскі разом зі своїм промоутером Кшиштофом Збарскі. Останні роки я працював головним тренером у "Нокауті" - так називається одна з найсильніших польських боксерських промоутерських компаній. Поки ми домовилися лише про підготовку до бою з Віталієм Кличком", - сказав тренер.

"Наше завдання - прийняти бій. Добре б було піти в рубку. Повірте, Альберт не буде бігати по канатах від Віталія. Це не в його характері", - наголосив наставник претендента.

На думку Лапіна, бій додав популярності Сосновскі у Польщі.

"Широке коло поляків не знало про Сосновскі ще й тому, що в Польщі Альберт практично не боксував - останній раз бій у рідній країні провів у 2002 році. Після цього бився на рингах Великобританії, США, Угорщини і навіть ПАР, але тільки не в Польщі", - додав Лапін.

Нагадаємо, бій відбудеться 29 травня у німецькому Гельзенкірхені.

Коментарі ()