Головне

Янукович відкрив Prime Yalta Rally

02.06.2011 21:09 370 0

Президент України Віктор Янукович у Ялті взяв участь в урочистому відкритті етапу Кубка світу з ралі Intercontinental Rally Challenge Prime Yalta Rally-2011.

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Віктора Януковича.

Президент привітав учасників змагань та глядачів зі стартом етапу Кубка світу з ралі, траси якого проходитимуть дорогами південного узбережжя Криму.

"Сьогодні Україна є господарем цього представницького міжнародного чемпіонату. У цьому заході беруть участь 87 екіпажів з 21 країни світу", - наголосив Янукович.

Президент підкреслив, що цей вид спорту у світі є популярним і збирає десятки тисяч глядачів безпосередньо на трасах та мільйони біля екранів телевізорів.

"Надання Прайм Ялта Ралі статусу етапу Міжконтинентального кубка, успішні виступи українських спортсменів на змаганнях світового рівня свідчать про те, що український автоспорт завойовує авторитет у світі. А Україна стає більш відкритою для всього світу, для туристів, - наголосив він.

На думку Януковича, позитивним є те, що у зв'язку з проведенням Прайм Ялта Ралі до цього виду спорту зростає інтерес української молоді.

"Якщо після ралі кількість прихильників цього виду спорту збільшиться - ми будемо щасливі", - додав він.

Президент у своєму виступі наголосив: на багатьох змаганнях світового рівня українці показують високі результати.

"І, безумовно, ялтинське ралі підвищить статус України, покращить її імідж, сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату в нашій країні та розвитку туризму", - підкреслив Віктор Федорович.

Він оголосив ралі відкритими та дав старт змаганням.

Коментарі ()