Головне

Чемпіонат України. Останній етап, а переможець вже відомий. ВІДЕО

29.10.2008 15:03 174 0

До закінчення непередбачуваного чемпіонату України з ралі залишився один етап. Два друга дитинства Юрій Протасов і Олександр Салюк у професійному спорті по різні боки барикади.

Салюк і Протасов - тепер це українська перегонна класика. За протистоянням хлопців, що разом виросли на київському автодромі Чайка тепер стежить вся країна. Салюк з "Прайм Раллі Тим" - чинний чемпіон і фаворит калійної першості, Юра Протасов - лідер чемпіонату.

Салюку весь сезон не щастило: невдале проходження броду в Маріуполі, помилка організаторів на трасі у Львові, відмова коробки перемикань в Ялті. На чернівецькому етапі уперше на клопіт наразився Протасов. Його авто зупинилося, і до пункту контролю часу машину доштовхав інший екіпаж. А це - порушення правил. Команда "Прайм Раллі Тим" подала протест і його задовільнили.

Перемогу присудили Салюку, у Протасова забрали всі очки. Проте регламент невмолимий: кожен пілот має право відкинути три найгірші результати. І за такої умови навіть провал в останньому перенесеному етапі "Чумацький Шлях" в
Херсоні нічого не вирішує - Юрій Протасов недосяжний для конкурента. Отже - Салюк втрачає чемпіонство.

Коментарі ()