Головне

Сьомий етап серії VLN скасовано через негоду

16.09.2008 19:59 712 0

Несподіваним чином завершився сьомий етап міжнародної серії VLN (марафонські гонки на "Нюрбургринзі"), чотиригодинна гонка ADAC Barbarossapreis - через складні погодниі умови і грандіозний "завал" у кваліфікації організатори вимушені були відмінити гонку. Погода вже вдруге в сезоні перешкодила проведенню етапу VLN - в кінці березня через снігопад був відмінений стартовий етап серії. Таким чином, замість запланованих спочатку десяти гонок відбудуться максимум вісім.

Проблеми почалися в суботу з самого ранку, коли через сильний туман кваліфікаційні заїзди почалися з більш ніж півторагодинним запізненням. Проте вже на 28-й хвилині кваліфікації зчинився масовий завал в повороті "Верзайфен" (Wehrseifen).

Навіть на такій складній трасі, як Північна петля "Нюрбургрингу", цей віраж вважається одним з найскладніших - швидкісний спуск з цілим каскадом "сліпих" поворотів. Навіть за ідеальних погодних умов траса в цьому місці проглядається лише на декілька десятків метрів. В умовах щільної боротьби, коли на трасі знаходяться майже півтори сотні автомобілів одночасно, досить однієї помилки когось з пілотів у "Верзайфені", щоб спровокувати масовий затор.

Початок завалу виглядав досить безневинно - на узбіччя вилетів один з екіпажів, майже відразу за ним послідував другий, але швидко вибрався було на трасу. Але цей інцидент викликав справжню ланцюгову реакцію - хоч більшість пілотів встигли вчасно скинути газ при підході до повороту, проте немало автомобілів так і не змогли утриматися на мокрій слизькій трасі. І куча-мала біля відбійника почала помалу зростати. Не уникнув вильоту з траси і зіткнення з іншими автомобілями і екіпаж Racing Team Ukraine TLM, чий Ford Fiesta ST отримав у цьому завалі пошкодження кузова.

Ситуацію ускладнив і той факт, що дизельне паливо з одного з розбитих автомобілів, розлилося по треку на ділянці майже 800 метрів. Після безуспішних спроб привести до ладу покриття траси (за словами організаторів, спеціальна збиральна машина навіть не змогла піднятися по схилу на залитому соляркою треку) було вирішено остаточно відмінити гонку. Туман не розсіювався, видимість як і раніше залишалася вельми обмеженою - проведення гонки в подібних умовах та ще і на слизькій мокрій трасі, являло дуже серйозну небезпеку для учасників.

Таким чином, ситуація у загальному заліку серії VLN не змінилася - після шести гонок, що відбулися, Андрій Круглик продовжує лідирувати, а Олексій Мочанов займає восьме місце у абсолютному заліку. Не сталося також жодних змін і в заліку Ford Sportpokal (заводському заліку для пілотів, що виступають на автомобілях Ford у всіх гоночних серіях Німеччини) - Круглик йде другим, поступаючись майже 13 очками Крісу Мізу, а Мочанов влаштувався на п'ятій позиції.

Фото Vln.de

Цього місяця запланований ще один виступ Racing Team Ukraine: 20-21 вересня Андрій Круглік стартує на передостанньому здвоєному етапі ADAC Procar на "Заксенринзі", де його чекає битва за друге-третє місця у заліку Division 2. Боротьба за чемпіонський титул вже завершилася - Крістофер Міз з rhino's Leipert Team за чотири гонки до фінішу випереджає найближчий переслідувач на 32 очки, на його рахунку вже 88 очок. Зате на місця, що залишилися, в трійці призерів претендують мінімум три пілоти - Ральф Глятцель (56 очок), Гвідо Тірфельдер (50) і Андрій Круглик (47).

Пресс-служба Racing Team Ukraine TLM

Коментарі ()