Головне

На ралі "Росія" змагатимуться лише три українські екіпажі

09.07.2008 15:24 183 0

П'ятий етап ралійного чемпіонату Росії, який одночасно є етапом міжконтинентальної ралійного першості IRC, стартує найближчим часом у Санкт-Петербурзі. На жаль, найсильніші українські екіпажі з різних причин не зможуть взяти участь у цій гонці.Так, пілоти Prime Rally Team Олександр Салюк-молодший і Валерій Горбань не встигають відновити свої автомобілі, які отримали серйозні пошкодження під час ралі "Маріуполь". Ще один Mitsubishi Lancer  Горбаня, розбився на минулій гонці у Карелії і відновленню не підлягає. Таким чином, у розпорядженні команди на даний момент знаходиться лише один автомобіль Subaru Impreza, який, очевидно, готується до виступу на ралі "Галичина" у кінці липня.

Не буде брати участі в ралі "Росія" і Олексій Тамразов, який ще не повністю відновився після аварії на ралі "Стара Фортеця" у травні. Не готова до бою і його Subaru Impreza, підготовка якої буде повністю закінчена лише до ралі "Галичина".

Таким чином, в ралі "Росія" Україну представлятимуть лише три екіпажі. Найбільшу увагу приветрає до себе інтернаціональний дует Олександра Желудова і Ірини Коломейцевої, який на цьому етапі напевно битиметься за головні нагороди. Зараз екіпаж москвича і одеситки займає друге місце у чемпіонаті Росії, маючи, щоправда, досить серйозне відставання від першого. Екіпаж виступить на Subaru Impreza N12, яку команда Protechmsport тримала у запасі, не виставляючи ні на ралі "Білі ночі", ні на ралі "Маріуполь".

Екіпаж Юрій Кочмаря і Олександра Цимбала. Фото "Автоцентр"

Два інших українських екіпажа, які заявилися на ралі "Росія", також представляють Одесу. Юрій Кочмар і Олександр Цимбал вже двічі стартували на етапах російської першості (їх результати - третє місце у класі на ралі "Ладога" і схід на "Білих ночах"). Останній виступ закінчився для їх кіт-кара Lada-112 серйозною аварією, яка не дозволила взяти участь в маріупольському етапі чемпіонату України.

Екіпаж Сергія Лукомського і Ігоря Чижика, навпаки, стартував у Маріуполі, проте швидко зійшов через спалах паливної системи на їхньому Ford Fiesta ST.

Кочмар і Цимбал заявлені у класі А6, Лукомський і Чижик - у N3. Усього на участь у ралі "Росія" подали заявки 81 екіпаж (з них 22 екіпажі у класі N4 і по 12 - у класах А6 і N3).

Автоцентр

Коментарі ()