Головне

Гран-прі Франції. У "Феррарі" - дубль, а Массі "трохи пощастило"

22.06.2008 18:58 267 0
Гран-прі Франції. У "Феррарі" - дубль, а Массі "трохи пощастило"

Пілоти "Феррарі" - Кімі Ряйкконен і Феліпе Масса - які стартували з першого ряду стартової решітки, були поза конкуренцыэю і принесли своїй команді переможний  дубль.

Ряйкконен виглядав більш впевнено, штампуючи найшвидше коло за найшвидшим, і поступово відривався від партнера по команді. Але якраз у середині дистанції болід фіна помітно збавив швидкість - з незрозумілих причин виникли проблеми з вихлопною трубою. "На жаль, іноді таке буває - на півшляху до перемоги трапляються проблеми. Машині не вистачало потужності. На щастя, на початку гонки ми змогли створити великий відрив - розповів Ряйкконен на конференції після гонки -  Швидкості вистачило, щоб їхати попереду решти гонщиків".

Але Кімі вимушений був пропустити Массу, який їхав набагато швидше. Так що тепер відставання фіна від партнера по команді збільшилося до 5 очок.

А Масса, який отримав восьму перемогу у своїй кар'єрі (і вже третю у сезоні) тепер очолив Чемпіонат пілотів. Цікаво, що він вже четвертий лідер з початку сезону.

Бразилець задоволений своєю трохи неочікуваною перемогою. "Інколи все що потрібно - щоб тобі трохи пощастило. Сьогодні удача прийшла у вигляді зламаного вихлопу Райкконена" - розповів він.

Для команди цей Гран-прі - беззаперечний успіх. У Кубку конструкторів "Феррарі" збільшила свій відрив від "БМВ Заубер" з трьох до сімнадцяти очок.

На подіумі: Кімі Ряйкконен, Феліпе Масса, Ярно Труллі і технічний директор "Феррарі" Лука Бальдіссері. Фото AP

Основна боротьба точилася за останнє місце на подіумі. Трійця Труллі - Кубіца - Алонсо здавалася нерозлучною. Але двократний чемпіон втратив швидкість, а замість нього до боротьби підключився Хейккі Ковалайнен.

Ярно Труллі з "Тойоти" зміг на старті обійти Фернандо Алонсо і втримати третю позицію, не зважаючи на наполеглеві атаки Ковалайнена. Труллі розповів, що почав подумувати про фініш у трійці вже після вдалої кваліфікації - "Я знав, що машина достатньо швидка для потрапляння на подіум". Останній раз італієць фінішував на подіумі більше трьох років тому, коли він двічи поспіль був другим, у Малайзії та Бахрейні.

Посунутий після штрафу на десяте стартове місце, Хейккі Ковалайнен зумів відвоювати декілька позицій і фінішував четвертим. А от його партнер по "Макларену" продовжив серію помилок, які були покарані штрафними санкціями. Цього разу британця було оштрафовано проїздом по піт-лейн за некоректний обгін, що остаточно позбавило його шансів поборотись за очки.

Боліди "БМВ Заубер" у Франції виглядали не дуже переколиво. І якщо Роберт Кубіца намагався нав'язати боротьбу "Макларену" і "Тойоті", посівши у підсумку п'яте місце, то Нік Хайдфельд втратив на старті дві позиції і приїхав лише 13-им.

Стабільний результат у "Ред Булл" - Марк Уеббер фінішував шостим, а Девід Култхард трохи не дотягнув до очкової зони, залишившись тільки дев'ятим.

Особисте свято сьогодні у Нельсона Піке-молодшого. Він не тільки здобув перші у кар'єрі очки, відбивши таким чином атаки недоброзичливців, але й за два кола до фінішу випередив свого титулованого партнера по команді - Фернандо Алонсо! Сам Алонсо своєю гонкою і восьмим місцем розчаровний - "Я впевнений, що ми могли боротися за подіум, але я втратив дуже багато позіїй на старті, після чого я не зміг "відшукати" швидкість, яку я показав учора".

Дощ, який от-от наче б то мав додати перегонам трохі інтриги, і навіть почав було трохи накрапувати, - так і не розпочався.

Результати Гран-прі Франції:

 ПілотКомандаРезультатОчки
1Феліпе Масса Феррарі1:31:50.24510
2Кімі РяйкконенФеррарі+17,9
8
3Ярно Труллі Тойота+28,26
4Хейккі КовалайненМакларен+28,9
5
5Роберт Кубіца БМВ Заубер+30,5
4
6Марк Уеббер Ред Булл +40,33
7Нельсон Піке Рено+41,02
8Фернандо Алонсо Рено+43,31
9Девід КултхардРед Булл +51,0 
10Льюіс ХемілтонМакларен+54,5
 
11Тімо Глок Тойота+57,7 
12Себастьян ФеттельТоро Россо+58,0 
13Нік ХайдфельдБМВ Заубер+1:02,0
14Рубенс БаррікеллоХонда+1 коло  
15Казукі НакадзімаУільямс+1 коло  
16Ніко Росберг Уільямс+1 коло  
17Себастьян Бурде Торо Россо+1 коло  
18Джанкарло Фізіккела Форс Індія +1 коло  
19Адріан Сутіль Форс Індія +1 коло  
 
Зійшов:
20Дженсон БаттонХонда+54 кола  
Коментарі ()