Головне

Українка Наталія Лупу пропустить чемпіонат світу через вживання мілдронату

15.03.2016 19:13 763 0

Українка Наталія Лупу не виступить на чемпіонаті світу - 2016 в приміщенні, який пройде в Портленді, із-за вживання мілдроната.

Про це повідомляє офіційний сайт Федерації легкої атлетики України.

Як заявила сама переможниця чемпіонату Європи - 2013 і срібний призер чемпіонату світу 2012 у бігу на 800 метрів, вона не вживала препарат з листопада минулого року.

"У 2001 році у мене виявили певні зміни в кардіограмі. Відтоді я кожні півроку спостерігаюся у кваліфікованих лікарів, у тому числі в ученого в області кардіології, доктора медичних наук, професора, члена Нью -Йоркської академії наук Тащука Віктора Корнійовича з Чернівців. Віктор Корнійович веде мене по моєму серцю. Він, а також Диспансер Українського центру спортивної медицини, кожні півроку прописували мені Мілдронат, оскільки при моєму діагнозі саме цей препарат мені оптимально підходить.

Оскільки мілдронат з 1 січня 2016 року був включений в список заборонених препаратів, я заздалегідь, з середини листопада, завершила його прийом. Цього терміну повинно вистачити, щоб його складові залишили організм, і я могла виходити на бігову доріжку і брати участь в змаганнях", - розповіла Лупу.

Нагадаємо, що на вживанні мілдронату були піймані десятки російських спортсменів серед яких і тенісистка Марія Шарапова.

Наталія Лупу
Коментарі ()