Головне

Російські спортсмени вважають диверсією заборону мельдонія

12.03.2016 13:41 1032 0

Внесення мельдонія (мілдроната) в список заборонених речовин Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA) в олімпійський рік - це диверсія.

Таку заяву зробив бронзовий призер Олімпійських ігор-2008 з шосейних велогонок росіянин Алєксандр Колобнєв, повідомляє ДС з посиланням на ТАСС.

"Мельдоній внесений до списку з 1 січня 2016 года ... Що цікаво, ця речовина, про яку так довго мовчали, потрапила під заборону саме в олімпійський рік. При цьому весь світ знав, що на пострадянському просторі воно користувалося популярністю ...", - висловив думку він.

"Вся історія з забороною, на мій погляд - підготовлена 1,5 роки тому диверсія доброзичливих товаришів", - заявив Колобнєв.

За його словами, заборону мельдонія "продавили" або німці, або американці.

"Чому б не включити мельдоній, адже так багато російських спортсменів ними користується! Можна ще додати рибоксин, оротат калію, панангін і навіть карнітин. Адже хтось із росіян обов'язково завалиться. І це - щоб показати, які росіяни недотепи", - упевнений російський спортсмен.

Нагадаємо, наразі в застосуванні мельдонія викриті 10 росіян: біатлоніст Едуард Латипов, велогонщик Едуард Ворганов, фігуристка Катерина Боброва, тенісистка Марія Шарапова, ковзаняр Павєл Куліжніков, шорт-трекіст Сємьон Єлістратов і Єкатєріна Константінова, волейболіст Алєксандр Маркін, а також регбісти Альона і Алєксєй Міхальцови.

Коментарі ()