Головне

Головний тренер збірної Хорватії: 20 років ми згадуємо матч із Францією

12.07.2018 10:15 2153 0
 

Гравці і тренери збірних Англії та Хорватії дали коментарі після півфіналу в Лужниках, у якому визначився суперник Франції у вирішальному матчу ЧС.

Слова учасників пфівфіналу наводить офіційний сайт FIFA WorldCup.

Златко Далич, головний тренер збірної Хорватії:
"У 1998 році я їздив до Франції на перші три гри як уболівальник. Хорватія до сих пір згадує той матч, коли Тюрам забив двічі і ми програли 1:2. 20 років ми його згадуємо. Пам'ятаю, святкували гол Шукер, але тільки но закінчили, як Франція зрівняла. Але ми не думаємо про реванш. Треба зосередитися на підготовці, щоб у фіналі показати свою кращу гру на цьому Чемпіонаті світу.

Сьогодні наші гравці показали позамежну самовіддачу і витривалість. Я хотів вибрати самого втомленого, щоб провести останню заміну, але ніхто не хотів йти, всі повторювали: "Я готовий, я можу продовжувати гру". Багато грали з пошкодженнями, з якими на матч іншого напруження вони б не вийшли. Два футболісти грали практично на одній нозі, але ніхто цього навіть не помітив! Я пишаюся ними всіма. Вони ніколи не здаються".

Гарет Саутгейт, головний тренер збірної Англії:
- Ми добре грали в першому таймі, володіли м'ячем, приймали правильні рішення. Нам потрібно було забивати другий гол. У другому таймі ми вже більше грали без м'яча. Може, тому що вели в рахунку, може, через брак досвіду. Хлопці хотіли потрапити у фінал, це давило. У Хорватії досвідченіша команда, це зіграло свою роль. Бажаю їм всього найкращого, вони пройшли славний шлях до фіналу, проявили волю до перемоги.

Матч за третє місце - це не те, про що мрієш. Але у нас є гордість, хочемо показати себе. У майці збірної завжди прагнеш тільки до перемоги. Важко буде в найближчі 24 години повернути хлопців у робочий стан. Це виклик для мене і для них. Але ми будемо готові, тому що пишаємося тим, чого добилися. Ми багато працювали для цього".

Іван Перішич, півзахисник збірної Хорватії, автор гола і Кращий гравець матчу Bud:
"Це була дуже важка гра, усі розуміли, що стоїть на кону. Для такої маленької країни як Хорватія півфінал - це дуже важливо. Ми почали не дуже добре, але проявили характер так само, як у попередніх раундах. У кожному з матчів на виліт нам доводилося відіграватися. Мій гол був дуже важливий, тому що він народився в найпотрібніший момент, коли ми атакували і домінували в другому таймі. Неважливо, хто забив, важливо, що Хорватія перемогла. Ми це зробили, ми в фіналі Чемпіонату світу.

Хочу подякувати всім, хто приїхав у Москву підтримати нас і всіх хто вболівав за нас вдома. 20 років тому я був удома, хворів щосили у футболці збірної перед телевізором. Я міг лише мріяти, що сам буду грати за збірну і заб'ю один з найважливіших голів в її історії на шляху до фіналу. Франція - відмінна команда. Буде дуже важко, але ми ще не закінчили нашу роботу в Росії. У нас є час підготуватися до фіналу".

Харрі Кейн, нападник і капітан збірної Англії:
"Це був приголомшливий турнір для нас, але програвати дуже боляче. Ми хотіли йти далі і перемогти. Думаю, нам було це під силу, але не судилося. У великих матчах все вирішують епізоди. М'яч вдало відскочив для них в кінцівці і все. Ми добре грали, особливо на початку матчу і в додатковий час, але упустили свої шанси, щоб все закінчити в нашу користь. В цілому з цього Чемпіонату світу можна витягти дуже багато позитиву. Це колосальний крок вперед для нас порівняно з тим, що було два роки тому".

Лука Модрич, півзахисник і капітан збірної Хорватії:
- Ми всі провели феноменальний матч сьогодні. Шкода, що не вдалося вкластися в основний час, але ми знову відігралися, довівши, що у нас є і клас, і характер. Ми були краще Англії і заслужили на вихід у фінал.

Нагадаємо, що Хорватія перемогла Англію у додатковий час.

Раніше французи перемогли бельгійців.

Коментарі ()