Головне

Вийти, побачити, перемогти: незламні хорвати відправили родоначальників футболу до втішного фіналу. ВІДЕО

12.07.2018 01:39 4731 0
Вийти, побачити, перемогти: незламні хорвати відправили родоначальників футболу до втішного фіналу. ВІДЕО

Збірна Хорватії стала другим фіналістом ЧС-2018.

Підопічні Златко Делича в додатковий час вирвали перемогу в збірної Англії, завдяки голу Маріо Манджукича.

Головним питанням напередодні фіналу було те, чи зможуть хорватьські футболісти відновитися фізично й психологічно. Не просто змогли, а й змусили англійців грати в зручну для себе гру. До того ж, лікарі збірної Хорватії зуміли поставити на ноги основного оборонця Саме Врсалько, який і зробив  асист, після якого хорвати зрівняли рахунрк.

Уже на 5-й хвилині гри Кірон Трапп'є феноменальним ударом зі штрафного вивів британців уперед. Хорвати оговтувалися досить довго, проте ближче до закінчення першого тайму прибрали ініціативу до своїх ніг. Високий пресинг підопічних Далича нерідко створював серйозні труднощі англійцям при виході з оборони в атаку.

Другий тайм в цілому пройшов під диктовку балканців. Хорвати чудово контролювали м'яч, постійно нагнітаючи тиск біля воріт Пікфорда та створюючи небезпечні моменти. На 68-й хвилині Перишич зрівняв рахунок, чудово зігравши на випередження після подачі Врсалько. 1:1. У час, який залишався до закінчення матчу, саме хорвати були ближчими до того, щоб вирвати перемогу, не доводячи гру до екстратайму. Та все ж 1:1 в основний час матчу.

Перший додатковий тайм голів не приніс, а ось на початку другої 15-хвилинки, Перишич поборовся за верховий м'яч і Маріо Манджукич невідпорним ударом зробив щасливою всю Хорватію.

2:1 - цілком заслужена перемога збірної Хорватії, яка в фінальному поєдинку зустрінеться зі збірною Франції.

Слід зазначити, що саме в півфінальній грі, хорвати зіграли свій найкращий матч у плей-офф ЧС, нагадавши самих себе в матчі групового етапу проти Аргентини.

Чемпіонат світу

1/2 фіналу

11 липня

Хорватія – Англія 2:1

Голи: 0:1 – 5 Тріпп'є, 1:1 – 68 Перішич, 2:1 – 109 Манджукич

Хорватія – Субашич, Ловрен, Стринич (Пиварич, 95), Врсалько, Віда, Ракитич, Брозович, Перишич, Модрич (Бадель, 119), Ребич (Крамарич, 101), Манджукич (Чорлука, 115).

Англія – Пікфорд, Вокер (Варді, 112), Стоунз, Янг (Роуз, 90), Магуайр, Аллі, Лінгард, Стерлінг (Решфорд, 74), Хендерсон (Дайер, 97), Тріпп'є, Кейн.

Попередження: Манджукич (48), Вокер (54), Ребич (96).

Коментарі ()