Головне

Бах: Історія покаже, хто зробив більше для світу - той, хто намагався комунікувати, чи ті, хто намагалися ізолювати й розділяти

13.02.2023 17:30 831 0
Бах: Історія покаже, хто зробив більше для світу - той, хто намагався комунікувати, чи ті, хто намагалися ізолювати й розділяти

Питання можливого повернення росіян та білорусів на змагання МОК розглядає і спробує знайти рішення та справедливість як місію спорту.

Про це заявив президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах.

"Реакція західного світу? Зачекайте. Ми бачили деякі заяви від країн Балтії та інших, вони висловили своє занепокоєння. На жаль, вони не підіймали питання прав людини – принаймні до сьогоднішнього дня не маємо на це відповіді. Але нам потрібно серйозно розглянути ці питання.

Наостанок, це не прерогатива урядів вирішувати, хто і в яких видах спорту може змагатися, інакше це стане кінцем міжнародного спорту, чемпіонатів світу та Олімпійських ігор у тому вигляді, в якому ми до цього звикли.

Розглянемо ці питання, спробуємо знайти рішення та справедливість як місію спорту. Адже місія спорту - об’єднувати, не розділяти та не ставати передумовою для більших конфронтацій та ескалацій. Наша місія - мир.

Історія покаже, хто зробив більше для світу: той, хто намагався триматися певних ліній та комунікувати чи ті, хто намагалися ізолювати й розділяти.

У нас був позитивний досвід в олімпійському русі, можете пригадати, як це було з Північною та Південною Кореями, чи що ми зробили з Ізраїлем та Палестиною або ж у випадку з Косово чи багатьма іншими конфліктами. Наша роль - об’єднувати людей", - сказав Бах.

Раніше Бах закликав Україну відмовитися від можливого бойкоту Олімпіади-2024.

Коментарі ()