Головне

Новий термінал аеропорту "Харків" готовий до роботи

19.08.2010 14:38 439 0

28 серпня у Харкові на День міста відбудеться урочисте відкриття нового пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту "Харків", який готується до Євро-2012.

Про це повідомляє Інформаційний центр "Україна-2012".


Церемонія відкриття об`єкту Євро-2012 відбудеться на найвищому рівні - за участю перших осіб держави. Адже харківський термінал стане першим об'єктом авіаційної галузі, побудованим в рамках підготовки України до Євро-2012.

До 28 серпня об'єкт буде готовий на 100%: як зона внутрішніх рейсів, так і зона міжнародних рейсів. У день відкриття він прийме і відправить регулярні рейси до Києва (авіакомпанія "Дніпроавіа").

Термінал розрахований на 650 пасажирів на годину, і ця потужність повністю буде досягнута на час проведення ігор континентальної першості з футболу 2012 року. Тобто системи   аеровокзалу будуть вводитись поступово. Адже після спорудження нового терміналу розпочнуться будівельні роботи на інших об'єктах - реконструкція існуючої будівлі, створення тимчасового терміналу Євро-2012, будівництво нової злітно-посадочної смуги.

Аеровокзал побудований за приватні кошти - інвестиції Олександра Ярославського, президента DCH та футбольного клубу "Металіст", генерального інвестора та координатора підготовки Харкова до Євро-2012.  Новий термінал аеропорту "Харків" буде відкритий на 3 місяці раніше, ніж це було передбачено початковим графіком.

Коментарі ()