Головне

Злітно-посадочну смугу аеропорту "Донецьк" буде здано вчасно

19.05.2009 21:14 146 0

Злітно-посадочну смугу аеропорту "Донецьк" буде здано вчасно. Про це у Донецьку повідомив віце-прем'єр-міністр України Іван Васюник, коментуючи підсумки наради щодо реконструкції міжнародного об'єкта.

"У нас немає сумнівів у тому, що в цьому році будівництво злітно-посадочної смуги, як і минулого року, буде профінансовано, і, відповідно до генерального плану, в 2010 році її буде здано в експлуатацію", - відзначив Іван Васюник.

Генеральним планом модернізації аеропорту "Донецьк" передбачено будівництво нової злітно-посадочної смуги 4000 на 60 метрів. Генеральним підрядником є ТОВ "Дорожнє будівництво "Альтком". Роботи на цьому об'єкті вже вийшли на завершальний етап. Заплановано також будівництво нового пасажирського термінала пропускною спроможністю 1000 пасажирів на годину з відповідною інфраструктурою і реконструкцію термінала з пропускною спроможністю 600 пасажирів на годину.

Саме будівництво термінала, на думку віце-прем'єр-міністра, на сьогодні одна із основних проблем для Донецька.

"Ми домовилися з головою Донецької обласної ради Анатолієм Близнюком, міським головою Олександром Лук'янченком, за участю Бориса Колесникова, про те, що у найближчі 10 днів група експертів проаналізує проект реконструкції термінала міжнародного аеропорту "Донецьк", - сказав Іван Васюник. - Експерти оцінять можливість ухвалення цього проекту до практичної реалізації".

Таке завдання має бути виконано протягом 10 днів. Результати роботи комісії буде розглянуто у Кабінеті Міністрів.

Процес залучення інвесторів до реконструкції Донецького аеропорту триває вже багато місяців. Було проведено два тендери, і вони залишилися без результату. Як відзначив Іван Васюник, необхідно враховувати вплив світової фінансової кризи на можливість залучення інвестора для цього проекту. За його словами, після того як Кабінет Міністрів дістане від Донецька експертну оцінку проекту, буде визначено джерела фінансування.

"Я допускаю, що таким джерелом фінансування можуть бути як кошти місцевого бюджету, так і частково кошти державного бюджету, але про це можна буде говорити, коли перед нами будуть конкретні пропозиції", - підкреслив віце-прем'єр-міністр.

ukrinform.ua

Коментарі ()