Головне

Петренко побачив в українців прогрес. Допомогли Лінічук і Шпільбанд

01.09.2008 12:12 177 0

Перший віце-президент федерації фігурного катання Віктор Петренко відзначає прогрес українських танцювальних дуетів.

Таку думку він висловив за підсумками контрольных прокатів, що пройшли наприкінці серпня, повідомляє сайт федерації.

"Насамперед хочеться відзначити прогрес наших провідних танцювальних пар - це Алла Бекназарова - Володимир Зуєв і Аліса Агафонова - Дмитро Дунь. Видно, що спортсмени серйозно попрацювали в літній період. Я знаю, що вони зверталися за допомогою до фахівців високого рівня: Бекназарова - Зуєв до Наталі Лінічук, Агафонова - Дунь до Ігоря Шпільбанда. Результат на лице і це похвально", - відзначив Петренко.

Бекназарова-Зуєв. Фото www.skating.com.ua

"Сподіваюся, що й інші будуть наслідувати їх приклад і тягтися за нашими лідерами. Похвально і те, що в одиночному катанні молоді хлопці пробують такі складні стрибки, як четвертні, як потрійний аксель -  я бачу, що ці елементи в них уже на підході. Це теж радує", - говорить віце-президент федерації.

"У цілому, якщо порівняти те, що було раніше, з нинішнім рівнем катання, прогрес очевидний. Але в порівнянні зі світовим рівнем - ще потрібно працювати. Тому і проводяться контрольні прокати перед сезоном, влаштовується огляд, на якому ми виявляємо слабкі і сильні сторони нових постановок і намагаємося підказати спортсменам і тренерам, на що звернути увагу", - підкреслив Петренко.

На контрольні прокати спеціально приїхала Наталя Іллівна Дубова, яка працює в США.

Знаменитий тренер привезла молоду танцювальну пару Шіован Хікен-Кенеді - Дмитра Зизака.

"Контрольні прокати на початку нового сезону дуже важливі, і я вважаю, що всі спортсмени, усі пари повинні на них бути присутніми", - каже Дубова.

"Деякі фігуристи уже виступають на Гран-Прі, але їх теж хотілося б тут побачити. Бажано на майбутній рік підлаштувати час прокатів під міжнародні змагання. Може, варто подумати також про організації семінарів для молодих тренерів, молодих суддів, де можна обмінюватися враженнями - щоб голови фахівців були зайняті не дрібними регіональними сварками, а усі служили спільній справі", - вважає тренер.

"Зараз в Україні зріє гарне молоде покоління, тут є талановиті діти, які, я вважаю, великі ентузіасти фігурного катання. Я недавно була в Харкові і бачила, у яких складних умовах вони там працюють. Але щоб досягати великих вершин, потрібно всім дорослим фахівцям - тренерам, хореографам, усім разом - перелаштуватися. У тренерській ланці потрібно створити такий колектив, який, взявшись за руки, поведе до великого результату. Особливо на даному етапі, коли Федерація приступила до роботи на чотириліття., - говорить Дубова.

Як відомо, наразі олімпійська чемпіонка Наталія Лінічук зі своїм чоловіком тренує дві пари-претенденти на золото Ванкувера-2010 - американців Белбін-Агосто та росіян Домніну-Шабаліна. Ігор Шпільбанд з Мариною Зуєвою тренує чи не найперспективнішу пару сьогодення Вірту-Моїр та другу пару США Девіс-Вайт.

Коментарі ()