Головне

Динамо - Шахтар: чи зможе новий тренер гірників перевершити Фонсеку та Луческу

Матчем за Суперкубок українські гранди відкриють новий футбольний сезон
27.07.2019 15:50 1669 0
Динамо - Шахтар: чи зможе новий тренер гірників перевершити Фонсеку та Луческу

Уже цієї неділі в Україні відбудуться перші офіційні матчі нового сезону. Зазвичаєм, він стартує із Суперкубку, але в цей раз разом з цією грою пройдуть також і зустріч Ворскла - Зоря в рамках чемпіонату.

Втім, вболівальники зможуть подивитися обидва матчі. У Полтаві почнуть грати о 14:00, а в Одесі, де Шахтар і Динамо розіграють Суперкубок, о 21:00.

Це буде вже 16-й розіграш трофею, який поки що вигравали тільки гірники і кияни. На рахунку Динамо - сім перемог, тоді як у Шахтаря - вісім. Правда, при цьому динамівці частіше виявлялися сильнішими донеччан: шість проти п'яти. Справа в тому, що у гірників в Суперкубку раніше також були суперниками Таврія, донецький Металург і Чорноморець, тоді як Динамо тільки один раз грало не з Шахтарем у фіналі, 10 років тому туди пробилася Ворскла.

  Читайте також: Динамо - Шахтар: статистичне прев’ю 

Взагалі, статистика зустрічей команд досить рівна, це стосується не тільки Суперкубка, а й усіх турнірів. Шахтар в останні роки потроху схиляє чашу терезів на свою користь. Тому, кожне нове протистояння українських грандів стає дедалі важливішим. Такі матчі завжди приваблюють глядачів і очікується, що і в цей раз їх буде на стадіоні чимало.

До слова, експерти Parimatch дають 57% на те, що збереться понад 27400 глядачів. Стадіон Чорноморець в Одесі, нагадаємо, вміщує трохи більше 34 000 уболівальників. Що ж стосується шансів на успіх, то їх більше у Шахтаря, ті ж 57% проти 43% у Динамо.

  Опитування: Хто стане володарем Суперкубка України - 2019?

Відзначимо також, що цей матч буде першим для португальського фахівця Луїша Кастру на чолі гірників. Його попередник, Паулу Фонсека, два роки тому теж починав грою за Суперкубок і програв по пенальті Динамо. Цікаво, що і у Мірчі Луческу, одним з перших матчів на чолі Шахтаря був Суперкубок. Тоді гірники також програли Динамо в серії післяматчевих пенальті.

Так що зовсім скоро ми дізнаємося, чи вдасться Кастру перервати неприємну для тренерів Шахтаря традицію.

Коментарі ()