Головне

Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Барселона - Атлетико. 2:1. Інтризі бути!

05.04.2016 23:59 563 0
Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Барселона - Атлетико. 2:1. Інтризі бути!

Нещодавня поразка від Реала в Ель-Класіко мала десь підстьобнути каталонську Барселону, яка все ще в силах виграти три турніри, в яких бере участь. Нехай серія з сорока поєдинків без поразок і обірвалася, завжди можна почати нову. Можливо, нова серія команди Енріке стартувала саме з перемоги у першому чвертьфінальному матчі проти мадридського Атлетико в рамках 1/4 фіналу Ліги Чемпіонів.

Луїс Енріке не став нічого вигадувати, а виставив проти Атлетико такий же склад, який грав у суботу з Реалом. А у "матрацників" в порівнянні з попереднім матчем проти Бетіса змін було куди більше. Сімеоне не зміг розраховувати на цілий ряд основних виконавців, втім, лікарі змогли поставити на ноги Дієго Годіна, який беззаперечно є стовпоам захисту мадридського клубу.

Початок матчу проходив у невисокому темпі. Барселона фактично зі старту взяла м'яч під контроль, а вже перший момент створила на 5-й хвилині, коли після пасу Неймара міг забивати Мессі. Однак, на щастя для вболівальників Атлетико, м'яч після пострілу аргентинця пройшов поруч зі стійкою. Через вісім хвилини Мессі мав ще одну нагоду забити. Цього разу позиція була значно краще. Нападник Барси майже з центра карного пробивав після навісу від Алвеса, втім, цього разу м'яч просто не ліг на ногу і пішов на трибуни.

Атлетико переважно захищався .команда Сімеоне високо пресингувала суперника, намагалася виходити в контрнаступ, однак швидко втрачала м'яч. А на 20-й хвилині по справжньому гострий момент не використав Неймар. Бразилець дивом з метрів 7-ми пробив над поперечкою після навісу все того ж Алвеса. Як такі моменти треба використовувати - показав бразильцю нападник мадридців Торрес, який вже першим своїм ударом в отвір воріт змусив капітулювати тер Штегена і компанію: провал в опорній зоні призвів до того, що Коке дали пройти ближче до карного, далі хавбек гостей вирізав класну передачу на хід Фернандо, який в дотик і відправив м'яч у сітку воріт Барселони.

Суарес став автором дубля. Світлина fcbarcelona.com

Після голу Атлетико дещо відвів гру від власних воріт. Вже на 32-й хвилині Торрес міг стати автором гольової передачі. Однак удар Грізманна після чудового пасу іспанця дивом парирував тер Штеген. Ну а ще через трі хвилини Торрес на свою голову отримав другий "гірчичник" і залишив свою команду у меншості. Це певно і стало переломним моментом. Команда Сімеоне змогла втримати позитивний для себе результат і до перерви не дала супернику зрівняти рахунок.

Справжній кошмар команду з Мадрида очікував у таймі другому. Барселона почала його агресивно, фактично затиснувши суперника у власному карному. З 49-ї по 62-ту хвилину господарі створили більше моментів, ніж за весь перший тайм. Красиво "ножицями" міг забивати Мессі, трохи не вистачило влучності, а який міг бути красень 500-й гол. Після моменту у виконанні Мессі за Атлетико втрутилася поперечка, яку на мінцість перевірив вже Неймар.

Трохи згодом все той же Неймар пробив головою точно в руки Облаку. Після цього за справу знову взявся Мессі, аргентинець вирішив сам пробити з-за меж карного - і тут знову дива майстерності продемонстрував Облак. Моментів була ціла торба, Барселона явно заслуговувала на гол і свого таки домоглася. На 63-й хвилині Суарес по хокейному підставив ногу після удару Альби і рахунок зрівняв.

А вже через 10 хвилин уругваєць оформив дубль: ідеальна триходівка у виконанні Мессі, Алвеса та Суареса завершилася голом останнього. Мессі зробив передачу на Суареса, той обігрався з Алвесом, отримав передачу у карний і в дотик переправив м'яч у ворота Облака. До кінця матчу тиск Барселони не зменшувалася, але Облак і компанія більше не пропустили, але не зміг Атлетико відповісти бодай чимось небезпечним в атаці. В другому таймі моментів у підопічних Сімеоне було аж "нуль".

У підсумку, команді з Мадрида не варто засмучуватися. Гол на виїзді залишає непогані шанси поборотися за путівку у півфінал. Тим більше, на команду Сімеоне очікує шалена підтримка рідних вболівальників.

Cвітлина Fcbarcelona.com
Коментарі ()