Головне

Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Манчестер Юнайтед - Баварія. 1:1. Справедлива нічия у "Театрі Мрій"

01.04.2014 23:56 848 0
Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Манчестер Юнайтед - Баварія. 1:1. Справедлива нічия у "Театрі Мрій"

Матчі Ліги Чемпіонів між МЮ та Баварією - традиційна ізюминка турніру. Чого тільки коштує перемога Манчестер Юнайтед (3:2) в 2010-му році, яка вивела далі Баварію. Окремим рядком всього світового футболу вартий фінал Ліги чемпіонів 1999-го року. Не розчарував і сьогоднішній перший чвертьфінальний поєдинок цих команд. Так вже повелося, що на шляху до 1/4 Баварію намагалися зупинити англійські Ман Сіті та Арсенал, однак "німецька машина" встояла, встояла вона і на Олд Траффорд проти "червоних дияволів".

Втім, у першому таймі Манчестер зовсім не відповідав своему прізвиську. Баварія тотально контролювала м'яч, відсоток володіння яким часом доходив до 85 на 15 на користь німецької команди. Підопічні Гвардіоли багато рухалися, основна загроза воротам де Хеа надходила від швидких Роббена і Рібері, однак по-справжньому небезпечних моментів біля воріт МЮ фактично не виникало. Згадується лише небезпечний постріл Роббена, який класно крутив у лівий кут воріт суперника, і не менш класний сейв від де Хеа. МЮ у свою чергу намагався грати другим номером на контратаках, і одна з них могла вже в першому таймі вивести підопічних Мойєса вперед: Велбек опинився 1 на 1 з Нойєром, спробував його перекинути, але Мануель загрозу нівелював.

У другому таймі гра на полі кардинально змінилася. Мойєс по перерві замінив Гіггза Кагавою, який одразу додав креативу в атакувальних діях господарів. Вже на 47-й хвилині японець після передачі Карріка ледь не видрався на побачення з Нойєром, однак того підстрахував Боатенг, який у підкаті врятував свою команду. За хвилину до того небезпечно пробивав Швайнштайгер, але "снаряд" після пострілу німця полетів вище воріт.

Манчестер продовжував набирати оберти, і це таки вилилось у забитий м'яч. Руні виконав подачу з кутового, м'яч знайшов голову Відича, який і відкрив рахунок у зустрічі . Після голу гості трохи розгубилися, а МЮ на куражі продовжував атакувати, однак другий м'яч глядачі на Олд Траффорд побачили вже у виконанні гостей з Німеччини: Роббен в одній із атак прорвався по правому флангу, віддав на Рібері, француз виконав навіс у штрафний, де боротьбу у Фердінанда виграв Манджукич, Маріо головою скинув снаряд під удар Швайнштайгеру, який і розстріляв з близької відстані ворота де Хеа - 1:1.

Могли обидва клуби за останні 20 хвилин матчу забити ще, були моменти у Роббена з Рібері, мав змогу засмутити Баварію Янг, зірвався перспективний вихід 1 на 1 у Ернандеса, якого на підступах у штрафний майданчик ціною жовтої зупинив Мартінес. В підсумку матч так і завершився з рахунком 1:1. Бойова і справедлива нічия, яка залишає шанси на продовження боротьби у найпрестижнішому клубному турнірі обом титулованим командам.

Коментарі ()